Több pénzhez jutnak a civil szervezetek

Már pályázhatnak a civil szervezetek arra a másfél milliárd forintra, mellyel szakmai programjaikat valósíthatják meg – mondta a Karc FM reggeli hírműsorában Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának civil kapcsolatokért is felelős államtitkára, a KDNP alelnöke.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának civil kapcsolatokért is felelős államtitkára, a KDNP alelnöke

Soltész Miklós emlékeztetett: az érintett kör 2,8 milliárd forintot kaphat idén működésre. Az államtitkár szerint 2010 óta 70 százalékkal nőtt e szervezetek állami támogatása.

A kereszténydemokrata államtitkár egyúttal megismételte: a Magyarországon bejegyzett 62 ezer szervezet többsége tisztességesen működik, és az sem igaz, hogy a kormány üldözi a civileket. A civilek számára megnyitott pályázat leadási határideje január vége, másfél milliárd jut majd szakmai programjaikra. Működési támogatásra január közepéig pályázhatnak.

Soltész Miklós arról is beszélt, hogy a Magyarországon élő nemzetiségek támogatása is háromszorosára nőtt, az egyházak pedig év végén 80 milliárd forintot kaptak. Utóbbit azzal is indokolta, hogy sok feladatot átvesznek az államtól az oktatásban és a szociális területen, épületeik pedig nagyon leromlott állapotban vannak.

A beszélgetést teljes terjedelmében ide kattintva hallgathatja meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!