Ugandai egyházi vezetőt fogadott Semjén Zsolt

A magyarországi látogatáson tartózkodó ugandai katolikus egyházi delegációt fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országházban csütörtökön.

Semjén Zsolt ugandai egyházi vezetővel tárgyalt

Az afrikai ország katolikusait képviselő Lwanga Kizito Cyprian, a Kampalai Főegyházmegye érseke beszámolt az ugandai egyház működéséről, lelkipásztori és karitatív szolgálatáról. Kiemelte, a helyi keresztény közösség a legnehezebb megpróbáltatások idején is kitart hite mellett.

Semjén Zsolt ugandai egyházi vezetővel tárgyalt

Ismert, hogy a térségeben iszlám szélsőségesek számos támadást indítottak templomok, közösségi intézmények ellen, sok pap és hívő szenvedett vértanúságot.

Semjén Zsolt ugandai egyházi vezetővel tárgyalt

Semjén Zsolt tájékoztatta vendégeit, hogy Magyarország kiáll az üldözött kereszténynek védelmében. Rendszeresen nyújt támogatást helyi iskolák, egészségügyi intézmények, templomok, helyreállításához, új egyházi intézmények építéséhez. Kijelentette, az üldözött keresztény közösségek mindig számíthatnak Magyarország szolidaritására. A találkozón jelen volt Sir Gordon Wavamunno, Magyarország ugandai tiszteletbeli konzulja, és Kovács Péter, Uganda magyarországi tiszteletbeli konzulja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!