„Új, közös Európa”

A Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja december 14-én konferenciát rendez a keresztény vezetők és értelmiség felelősségéről egy átalakuló európai társadalomban témájában. A rendezvényen részt vesz Semjén Zsolt miniszterelnök-heylettes, a KDNP elnöke és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

2017. december 14., Sapientia Hittudományi Főiskola

(1052 Budapest, Piarista köz 1.)

A Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja konferenciát rendez “Új, közös Európa” címmel azzal a céllal, hogy vallási vezetők és közéleti szereplők a keresztény válaszadás lehetőségeit keressék kontinensünk és az európai integráció politikai kihívásaira. 

Az európai társadalom gyors átalakulása komoly kihívásokat jelent a hagyományos kereszténydemokrata politikai gondolkodás számára. Az európai integráció politikai és gazdasági alapjait világméretű etikai és társadalmi változások teszik próbára. Mindezzel egyidejűleg tanúi vagyunk a hagyományos európai középosztály dezintegrációjának.

Annak érdekében, hogy megerősítsük a kereszténydemokrata víziót az új helyzetben, megújulásra, egyben az új közös Európára vonatkozó világos elképzelésre van szükségünk. Az európai értelmiség, döntéshozók és vallási vezetők felelőssége, hogy válaszokat találjanak az új társadalmi jelenségekre Európában és Magyarországon.

Tervezett program:

9:30   Megnyitó: Dr. Mészáros József elnök, Barankovics István Alapítvány
9:45   Bevezető gondolatok: Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes
10:15 Köszöntő: Hölvényi György európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt képviselőcsoportja

Előadások:
10:30   Fr. Olivier Poquillon főtitkár, az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága, COMECE
11:00   Őem. Dr. Erdő Péter bíboros prímás, esztergom-budapesti érsek

11:30   Kávészünet

11:45   Panelbeszélgetés:   
Dr. Gábor Dzsingisz korábbi kormánytag és kereszténydemokrata parlamenti képviselő, Hollandia
Patrick Voller az Európai Néppárt nemzetközi igazgatója, Brüsszel
Frank Spengler a Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi képviseletének vezetője

12:45  Zárógondolatok: Dr. Mészáros József elnök, Barankovics István Alapítvány

13:00  Fogadás

A részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, jelezze december 8-ig a 323-0607-es telefonszámon vagy az iroda [kukac] barankovics [pont] hu ((link sends e-mail)) e-mail címen. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.