Újabb lépés a családok támogatása érdekében

Az egyszülős családok életkörülményeinek javítását célzó törvénymódosításról is vitáztak a képviselők az Országgyűlésben kedden. Az előterjesztés könnyíti a gyermektartás behajtását.

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka örömtelinek nevezte, hogy 60 éve nem látott mélységben van a válások száma, és 2010-hez képest duplájára növekedett a házasságkötések száma.

Hangsúlyozta: míg a Gyurcsány-kormány idején a gyermekvállalás egyet jelentett a szegénységgel, 2010. után ez teljesen megfordult, a kormány támogatja a családokat, minden évben bővíti a gyermeket nevelők lehetőségeit.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője felszólal az egyes törvényeknek az egyszülős családok életkörülményeinek javítása érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 18-án (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

A képviselő elismerően szólt az Egyszülős Központ munkájáról, jelezve, hogy a mostani törvényjavaslat is az ide befutott tapasztalatok alapján készült.

Az előterjesztést célja – folytatta –, hogy tovább segítsék az egyszülős családokat a tartásdíjjal összefüggő szabályok szigorításával és az ügyintézés egyszerűsítésével. Úgy értékelt a javaslat újabb lépést jelent a családbarát Magyarország kiteljesedése, a családok védelme, támogatása érdekében. Azt kérte a képviselőktől, hogy támogassák az előterjesztést.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!