Újra látogathatóak az idősotthonok

A legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen, ez tette lehetővé a nyitást. Minderről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szociális ügyekért felelős államtitkára beszélt vasárnap Pátyon.

Fülöp Attila PátyonFülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára anyák napja alkalmából virágot ad át a lakóknak a pátyi Befogadás Háza Időskorúak Otthonában 2021. május 2-án (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Fülöp Attila a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Befogadás Háza – Időskorúak Otthonában elmondta,

a nyitás annak köszönhető, hogy a kormány időben intézkedett arról, hogy elegendő koronavírus elleni vakcina álljon rendelkezésre, valamint hogy folyamatosan növekszik az oltási hajlandóság az országban.

A kereszténydemokrata politikus hozzátette, a látogatás védettségi igazolványhoz van kötve. Fontosnak nevezte azt is, hogy már nem csak negatív koronavírus-teszttel, hanem védettségi igazolvánnyal is felvehetők új lakók az intézményekbe.

Fülöp Attila PátyonFülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára (jobbra) és Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatót tart a pátyi Befogadás Háza Időskorúak Otthonában 2021. május 2-án (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

A szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a zárt közösségeket, mint az idősek otthonai, az elmúlt egy évben a járvány miatt el kellett szigetelni, be kellett zárni a lakókkal együtt, ami nem volt könnyű sem az otthonokban lakóknak, sem az ott dolgozóknak, sem pedig a hozzátartozóknak.

Fülöp Attila elmondta, hosszú ideig senki sem találkozhatott a családtagjaival vagy a barátaival, ami egy nehezen kezelhető helyzetet jelentett, nem volt könnyű ezt megélni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!