Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Adományokat juttat Kárpátaljára a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja

Tartós élelmiszert, gyógyszereket, tisztálkodási és babaápolási szereket tartalmazó adománycsomagokat juttat el Kárpátaljára a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja, a kezdeményezésről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a kisebbik kormánypárt képviselői Kisvárdán.

Simicskó IstvánSimicskó István KDNP-frakcióvezető, Újbuda országgyűlési képviselője, Budapest 2-es választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje az eseményen elmondta, az elmúlt napokban komolyan megmozdult az ország, a háború kezdete óta nagyon sok felajánlás érkezett a helyi gyűjtőpontra, a Kárpátalja Házba, ezzel párhuzamosan a KDNP frakciója is gyűjtést indított.

Elsősorban tartós élelmiszereket, gyógyszereket és állateledelt hoztak a felajánlók, ezzel segítve az Ukrajnából Magyarországra menekülők helyzetét – fogalmazott a frakcióvezető.

Simicskó István

Hozzátette, a remények szerint a katonai konfliktus mielőbb lezárul, azonban a politikai és diplomáciai konfliktus valószínűleg sokáig el fog húzódni, ezért ilyen típusú segélyezésre még tartósan szüksége lehet az ukrán népnek és a kárpátaljai magyaroknak is. Simicskó István elmondta, a segélyszállítmányokat 24 órán belül viszik tovább a rászorulókhoz Kárpátaljára.

juhász HajnalkaJuhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt, "nagyon nagy szíve van a magyaroknak", mindenki igyekezett szolidaritást vállalni a menekülők iránt. Elmondta, hétfőn főleg láz- és fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszerek érkeztek a gyűjtőpontra, ahol önkéntesek válogatják szét a gyógyszereket.

Vejkey ImreVejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese szerint csodálatos dolog látni, hogy Magyarországon az emberek odaadják azt, amiről úgy gondolják, szükséges lehet a kárpátaljai magyaroknak, valamint az összes Ukrajnából menekülőnek.

Seszták MiklósSeszták Miklós kormánybiztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-es számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje hangsúlyozta, mindenkit, aki a háború elől menekül, „befogadjuk, ellátjuk és szükség esetén segítséget nyújtunk” a továbbutazáshoz is.

A Kárpátalja Házban mindenki teszi a dolgát, szerveznek, telefonálnak, segítenek az ügyintézésben, vagy „van, aki csak éppen megölel valakit” – tette hozzá a képviselő.