Választási fórum Mezőkövesden Juhász Hajnalkával és Hölvényi Györggyel

Szerdán Mezőkövesden tartott választási fórumot Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője, alelnöke, Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselő, alelnök és Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

fórum

Kampány közepén vagyunk, ilyenkor a rövid és egyenes beszéd a kötelező

– mondta Hölvényi György a fórum előtt tartott sajtótájékoztatón. A politikus úgy fogalmazott, hogy a választás sorsdöntő lesz az ország jövőjének szempontjából.

 A mai harci helyzetben a béke és a békesség, valamint a háború elkerülése a legfontosabb

 – húzta alá.

HölvenyiHáborús helyzet van

Hölvényi György arra mutatott rá, hogy az Európai Unió és ezen belül az Európai Parlament sok évtizeddel ezelőtt egy béke projektként jött létre. „Pontosan azért, hogy Európában soha többet ne legyen háborúság és az emberek meg tudjanak egyezni” – mondta. Aláhúzta: az a helyzet állt elő, hogy összekeveredtek a dolgok. 

Hölvényi

Világosan kell látnunk, hogy egy háborús veszélyhelyzet állt elő egész Európában”

– részletezte. Arról is beszélt, hogy a szomszédban dúló orosz-ukrán háborúba az Európai Unió is egyre inkább bele sodródik. „Először kezdődött a sisakkal, aztán most már tulajdonképpen katonaságról van szó és kötelező sorozásról, különböző ötletek érkeznek, és amíg ezek ötletek, addig jók, de már egyre inkább kezd valósággá válni” – fogalmazott. A politikus azt is hangsúlyozta, hogy ebben a helyzetben fontos látni és hallatni, hogy csak a békepárti jobboldal tudja szavatolni az ország és Európa biztonságát. 

Juhász HajnalkaA békét képviselik

Juhász Hajnalka, KDNP-s országgyűlési képviselő arról beszélt, hisznek abban, hogy a magyar emberek szívében, köztük a mezőkövesdiekben ott van a békepártiság. „Azon dolgozunk, hogy ez a békepárt egyre erősebb legyen az Európai Unióban, hiszen az a békepárti gondolkodás, amelyet a magyar kormány képvisel óriási tétként jelenik meg az Unióban” – tette hozzá. Azt is kifejtette, hogy fontos, hogy a június 9-i választás után minél több békepárti képviselőt tudjon az ország delegálni Brüsszelbe. 

fórum

Az elmúlt időszakban a Magyar Kormány olyan komoly üzeneteket vállalt fel, amelynek eredményeképpen ez a hatalom erős ideológiai támadás alá került, de mi ezeket a harcokat megvívtuk és ezek után is bátran fogunk kiállni mindazon értekekért, hogy Isten, haza, család

– húzta alá.

fórumÓriási tétje van

A térség országgyűlési képviselője a választó kerületet érintő kérdésekről beszélt. Tállai András, miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy a választókerületben fontos, hogy minél több választópolgár elmenjen szavazni. „Egyértelmű célunk, hogy a legfontosabb üzenetet eljuttassuk a legtöbb emberhez és megértsék azt, hogy valódi tétje van a június 9-ei választásnak” – mondta. Arra is rámutatott, hogy külön kell választani az önkormányzati és Európai Parlamenti választásokat és mindenképp érdemes elmenni szavazni. 

„Fontos, hogy meg tudjuk őrizni eddigi eredményeinket, ahogy azt tettük az előző választásokon is” – zárta. A sajtótájékoztatót követően lakossági fórumot tartottak Mezőkövesden, amelyet Fekete Zoltán, a város polgármestere nyitott meg. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!