Vállaljuk egyházi hovatartozásunkat a népszámláláson! – kéri egy mosonmagyaróvári civil kezdeményezés

Egy mosonmagyaróvári civil szervezet felhívásában vallási hovatartozásunk megvallására buzdít a jelenleg folyó népszámlálás során.

„Történelmi egyházaink a magyar társadalom fontos tartóoszlopai. Hitéleti szerepükön túl fontos feladatokat látnak el az oktatás, a szociális és karitatív munka, valamint a kulturális értékek megőrzése területén. Az egyházak – akárcsak civil szervezeteink – a társadalmi integráció motorjai, híveik számára biztosítják a közösséghez tartozás élményét. Munkájuk nélkül egy szomorú jelenség, az elmagányosodás, a magunkra maradás térhódítása következne be” – olvashatjuk a mosonmagyaróvári Flos Floris Közéleti Egyesület felhívásában.

Népszámlálás 2022

Kereszténynek vallani magunkat nem csupán hitet és a Biblia tanításainak befogadását jelenti, hanem egy olyan általános erkölcsi rendszer elismerését is, mely társadalmi életünket jobbá, biztonságosabbá teszi.

Így arra biztatunk mindenkit – a rendszeresen templomba járóktól kezdve egészen azokig, akik lelkükhöz közelinek érzik a keresztény tanítást –, hogy a népszámlálási kérdőíven nevezzék meg felekezeti hovatartozásukat. Ezzel nem csupán hazánk keresztény identitását erősítjük, de a kapott statisztikai adathalmaz iránymutatásként szolgál majd a mindenkori állami vezetők számára is a vallási élet és az egyházaink működését érintő döntések meghozatalakor” – folytatódik az egyesület állásfoglalása.

„A vallási felekezethez tartozás nem kötelezően megválaszolandó kérdése a népszámlálásnak, lévén az lelki kérdés, magánügy. Fontos tudni, hogy megadott válaszainkat a Központi Statisztikai Hivatal a legszigorúbb adatvédelmi rendben őrzi, a kérdezőbiztosokat pedig szigorú titoktartás köti. Válaszaink így egész biztosan megmaradnak a magánélet berkein belül” – fogalmaz a nyilatkozat.

A népszámlálás november 28-án ér véget, a kérdőíveket – a határidő meghosszabbításának köszönhetően – október 19-én 10 óráig online is kitölthetjük a nepszamlalas2022.hu oldalon

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!