Varga-Bajusz Veronika: Közös felelősség a magyarok szabadságvágyának megőrzése

Közös felelősségünk a magyarok szabadságvágyának megőrzése, hogy az ne vesszen ki a következő generációkból sem – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára, a KDNP politikusa kedden a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), a Rákóczi Szövetség Gloria Victis 1956-os emlékünnepségén.

Varga-BajuszVarga-Bajusz Veronika kiemelte, hogy '56-ban a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen.

A mai kor fiataljainak feladata, hogy megőrizzék és megerősítsék azt az Európát, amely a jelenben és a jövőben is a szuverén nemzetek erős közösségét jelenti – hangoztatta.

Értékelése szerint 1956 „a világon páratlan szabadságharc" volt, amelynek az élére a fiatal nemzedék állt.

Ők semmi másra nem vágytak, mint tanulni, élni, boldogulni, ugyanazok a célok vezérelték őket, mint bennünket"

– mondta a fiatalokból álló hallgatóság előtt. Hozzátette, hogy ma is sokan meg akarják megmondani, „hogyan éljük, hogy mit szabad és mit nem szabad, hogy mi elfogadott".

Megfogalmazása szerint egy rosszul értelmezett Európai Egyesült Államok próbálja átvenni az irányítást olyan területeken, amelyek nem közös uniós hatáskörbe tartoznak. Példaként említette a felsőoktatást, a migrációt és a „családok ügyét".

Azt mondta, hogy

1956 hősei kiengedték a szabadság szellemét a palackból, hogy a következő nemzedékek fiataljai létrehozzák a múltjára, a hagyományaira büszke, demokratikus Magyarországot."

A Rákóczi Szövetség szervezésében a határon túlról érkezett fiatalokra utalva arra is kitért, hogy a magyar identitás megtartása – a tanulás mellett – a jövő kulcsa lehet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!