Vejkey Imre: Brüsszel elővette a furkósbotot

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője Brüsszelt kritizálta a jogállamisági eljárás miatt szerdán napirend előtt az Országgyűlésben.

Vejkey Imre Magyarország elleni jogállamisági eljárásról szólva azt mondta:

Brüsszel elővette a furkósbotot, be akarja bizonyítani, hogy nemcsak vízfej, hanem büntetni is képes azokat, akik nem azonosulnak vakon a politikájával.

 

Hozzátette: nem véletlen, hogy a nemzeti kereszténydemokrata oldal választási győzelme után a jogállamisági eljárás „beélesedett”. Úgy vélte: a „brüsszelita vezetők” egy „simulékony, baloldali kormányt” akartak látni Budapesten.

Jelezte: a kormányoldal a békés megoldásokban hisz, kész a párbeszédre, de elutasítja a megbélyegzést és a kettős mércét, minden egyoldalú brüsszeli kezdeményezést, ami hátrányos, igazságtalan vagy káros Magyarország számára. Óriási eredménynek nevezte, hogy a kormány – nem engedve a brüsszeli nyomásnak – kiállt a magyar érdekek mellett az olajembargós javaslat ügyében és megvédte a magyar gazdaságot, a rezsicsökkentést, valamint megakadályozta az ortodox keresztény egyházi vezető bűnbakká kikiáltását is. Úgy vélte: a „frusztrált balliberális elit” szemében Magyarország olyan, mint a bosszantó mesebeli libapásztor fiú, aki tiszteletlenül viselkedik a dölyfös urasággal, és ezért móresre akarják tanítani.