Összes vállalás: 131 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 5 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Heves megye: 2 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 1 kereszt
Tolna megye: 1 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 131 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Vejkey Imre: Brüsszel elővette a furkósbotot

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője Brüsszelt kritizálta a jogállamisági eljárás miatt szerdán napirend előtt az Országgyűlésben.

Vejkey Imre Magyarország elleni jogállamisági eljárásról szólva azt mondta:

Brüsszel elővette a furkósbotot, be akarja bizonyítani, hogy nemcsak vízfej, hanem büntetni is képes azokat, akik nem azonosulnak vakon a politikájával.

 

Hozzátette: nem véletlen, hogy a nemzeti kereszténydemokrata oldal választási győzelme után a jogállamisági eljárás „beélesedett”. Úgy vélte: a „brüsszelita vezetők” egy „simulékony, baloldali kormányt” akartak látni Budapesten.

Jelezte: a kormányoldal a békés megoldásokban hisz, kész a párbeszédre, de elutasítja a megbélyegzést és a kettős mércét, minden egyoldalú brüsszeli kezdeményezést, ami hátrányos, igazságtalan vagy káros Magyarország számára. Óriási eredménynek nevezte, hogy a kormány – nem engedve a brüsszeli nyomásnak – kiállt a magyar érdekek mellett az olajembargós javaslat ügyében és megvédte a magyar gazdaságot, a rezsicsökkentést, valamint megakadályozta az ortodox keresztény egyházi vezető bűnbakká kikiáltását is. Úgy vélte: a „frusztrált balliberális elit” szemében Magyarország olyan, mint a bosszantó mesebeli libapásztor fiú, aki tiszteletlenül viselkedik a dölyfös urasággal, és ezért móresre akarják tanítani.