Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Vejkey Imre: Cél a magyar nemzeti érdek megerősítése és szolgálata

Vejkey Imre, a KDNP vezérszónoka szerdán az Országgyűlésben kiemelte kiemelte: az Aranybulláról szóló törvényjavaslat célja annak az alapvető magyar nemzeti érdeknek a megerősítése és szolgálata, hogy az Aranybulla a nemzeti emlékezet számára, a törvény által is hirdesse alkotmányos önazonosságunkat.

Mint mondta, az Aranybulla olyan jogelveket rögzít, amelyek mind a mai napig egy jogállam legalapvetőbb igazságai közé tartoznak. Nemcsak történelmi jelentőséggel bír, ma is élő olyan joganyag, ami lehetővé teszi történelmi alkotmányunk jogértelmezés útján való érvényre juttatását.     

Vejkey Imre hangsúlyozta: ha őseinkhez méltó honpolgárok akarunk lenni, meg kell tartani a történelmi alkotmány iránymutató szellemét, nemzeti keresztény értékeinket.

A baloldal ma a korábbi, kommunista alkotmányt akarja restaurálni - jegyezte meg, jelezve: ezt a jobboldal elutasítja.

Európa bár anyagilag erős, de mégis gyenge, liberális erői azzal büszkélkednek, hogy mindennél jobban kötődnek a szabadsághoz, de ez hamis szabadság – hangoztatta.

Rámutatott: a keresztény gyökerek kigyomlálása oda vezetett, hogy tagadják a tényt, az élet a fogantatással kezdődik, hogy a házasság egy férfi és egy nő között jöhet létre, és azt is, hogy az anya nő, az apa férfi.

A nyugat bár lehet gazdag, de létének ott van a vége, ahol üldözik azt, aki kiáll a keresztény értékek mellett. Legyünk bátrak és álljunk ki nemzeti keresztény értékeink mellett – szólított fel, jelezve: a KDNP támogatja a javaslatot.