Vejkey Imre: Cél a magyar nemzeti érdek megerősítése és szolgálata

Vejkey Imre, a KDNP vezérszónoka szerdán az Országgyűlésben kiemelte kiemelte: az Aranybulláról szóló törvényjavaslat célja annak az alapvető magyar nemzeti érdeknek a megerősítése és szolgálata, hogy az Aranybulla a nemzeti emlékezet számára, a törvény által is hirdesse alkotmányos önazonosságunkat.

Mint mondta, az Aranybulla olyan jogelveket rögzít, amelyek mind a mai napig egy jogállam legalapvetőbb igazságai közé tartoznak. Nemcsak történelmi jelentőséggel bír, ma is élő olyan joganyag, ami lehetővé teszi történelmi alkotmányunk jogértelmezés útján való érvényre juttatását.     

Vejkey Imre hangsúlyozta: ha őseinkhez méltó honpolgárok akarunk lenni, meg kell tartani a történelmi alkotmány iránymutató szellemét, nemzeti keresztény értékeinket.

A baloldal ma a korábbi, kommunista alkotmányt akarja restaurálni - jegyezte meg, jelezve: ezt a jobboldal elutasítja.

Európa bár anyagilag erős, de mégis gyenge, liberális erői azzal büszkélkednek, hogy mindennél jobban kötődnek a szabadsághoz, de ez hamis szabadság – hangoztatta.

Rámutatott: a keresztény gyökerek kigyomlálása oda vezetett, hogy tagadják a tényt, az élet a fogantatással kezdődik, hogy a házasság egy férfi és egy nő között jöhet létre, és azt is, hogy az anya nő, az apa férfi.

A nyugat bár lehet gazdag, de létének ott van a vége, ahol üldözik azt, aki kiáll a keresztény értékek mellett. Legyünk bátrak és álljunk ki nemzeti keresztény értékeink mellett – szólított fel, jelezve: a KDNP támogatja a javaslatot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!