Vejkey Imre: A kormány továbbra is megvédi a magyarokat az illegális migrációtól?

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában kiemelte: idén eddig több mint 80 ezer illegális migránssal szemben történt intézkedés jogsértő tevékenység miatt, és az embercsempész tevékenység is egyre erősebb, ezért még inkább indokolt az erős határvédelem fenntartása.

Az ingatag afgán helyzet miatt pedig újabb menekültáradat várható – prognosztizálta, hozzátéve: arra lehet számítani, hogy állandósul a kisebbségek üldöztetése, a kábítószer-csempészet még dominánsabbá válhat. Számítani lehet arra, hogy a kormány továbbra is megvédi a magyarokat, vagy engednek a külső és belső nyomásnak és utat nyitnak a migránsok előtt? – kérdezte.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára megerősítette: hatalmas a nyomás a határon, ami egyúttal Európa külső határa is.

A magyarok egész Európa biztonságát védik, az, hogy ma nyugalomban élnek az emberek Brüsszelben, Párizsban, az az erős magyar határvédelemnek köszönhető többek között. Megjegyezte: ahelyett, hogy Brüsszel hozzájárulna a költségekhez, vagy legalább egy kis köszönetet mondana, hátba támadják az országot és mindenféle kitalált eljárást indítanak ellenünk.

Amíg Fidesz–KDNP kormány van, addig megvédik Magyarország és Európa határait, garantálják Magyarország és Európa biztonságát – rögzítette.