Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Vejkey Imre: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben felidézte: július első hétvégéjén felfegyverkezett migránsok két csoportja támadt egymásra Szabadka közelében, az esetnek egy halálos áldozata is volt.

A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett – szögezte le, jelezve, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak.

Kitért arra: az orosz-ukrán háború következtében a Közel-Keletet és Észak-Afrikát is súlyosan érintő globális élelmiszerválság miatt halmozottan fokozódó migrációs válság és a menekültválság egyszerre, egyidőben terheli Magyarország déli és keleti határait. A háború elől már naponta több mint tízezer ember érkezik Magyarországra Kelet felől, miközben a déli határon feltartóztatott illegális migránsok száma az idei évben már meghaladta a 110 ezret.

Azt kérdezte: hogyan tudja a kormány megvédeni az országot a drasztikusan fokozódó migrációs nyomással szemben.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: a Szabadka közelében történt esemény egyértelművé tette, hogy az embercsempészet nem humanitárius, hanem szervezett alvilági tevékenység, valamint, hogy egyre fokozódik a migrációs nyomás a magyar határon.

Megjegyezte, az eddiginél is nagyobb lehetőséget ad az embercsempészeknek, hogy az Európai Unió egy újabb geopolitikai válsággal és az elhibázott szankciós politikával van elfoglalva. A számok is ezt támasztják alá, míg év elején háromezer volt az illegális határátlépést megkísérlők száma, addig most már 6 és félezer.

Rétvári Bence

Idén július 10-ig 114.945 ember próbált meg illegálisan Magyarországra lépni, míg tavaly egész évben 122 ezer, és az elfogott embercsempészek száma is megugrott.

Arra van szükség, hogy a déli határt „hosszú ideig, tartósan védjük meg”, és ne csak a rendőrök teljesítsenek a határon szolgálatot. Ezért 2200 emberrel megindul a határvadász egységek felállítása - mondta a kereszténydemokrata államtitkár, hozzátéve, négyezerig növelhető az egységek létszáma.

Vejkey Imre a választ elfogadta, jelezve, a migránsok minden eddiginél agresszívabbak és már a fegyveres támadásoktól sem riadnak vissza. A képviselő üdvözölte a határvadász századok felállításának tervét.