Vejkey Imre: Mit tesz a kormány a fiataloknak szánt munkahelyek teremtése érdekében?

A Pénzügyminisztérium államtitkára a fiatalok munkahelyteremtésének támogatásáról kapott kérdést az Országgyűlés szerdai ülésén. Vejkey Imre (KDNP) arra kérdezett rá: mit tesz a kormány a fiataloknak szánt munkahelyek teremtése érdekében?

Sorolta az eddigi intézkedéseket, a többi közt az ingyenes nyelvvizsga lehetőségét vagy a KRESZ-tanfolyam térítésmentessé tételét számukra. Közölte: esetükben a kitűzött cél csak a teljes foglalkoztatás lehet.

Vejkey Imre (KDNP) frakcióvezető-helyettes (Fotó: MTI, Kovács Tamás)
    
Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta: az ifjúsági munkanélküliségi ráta 2018-ra harmadára, 9,5 százalékra csökkent, foglalkoztatási mutatójuk pedig 28,7 százalékra emelkedett. Kiemelte az ifjúsági garanciarendszert, amely 254 milliárd forintos keretösszegben segíti a fiatalokat. Szólt a többi közt a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programról is.

Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár reagálásában közölte: a kormány a bevándorlás helyett a magyar gyermekek megszületését akarja támogatni. Ezért bevezették idén a gyermekek otthongondozási díját, tovább emelték a kétgyermekesek családi adókedvezményét, bővítik az otthonteremtési programot, és a kormány egy hétpontos családvédelmi akciótervet is meghirdetett, amelynek része például a fiatal házasok gyermekvállalási támogatása, a csok bővítése, jelzáloghitel-jóváírás, a nagycsaládosok autóvásárlási programja és bölcsődefejlesztés - sorolta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!