Vejkey Imre: Mit tesznek a hatóságok a maszkviselés érdekében?

A maszkviselés szabályinak betartatásáról érdeklődött az Országgyűlésben a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője, Vejkey Imre.

Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke

Vejkey Imre arról beszélt: a baloldali politikusok folyamatosan, egyre abszurdabb nyilatkozatokkal akadályozzák a védekezést, korábban pedig nem szavazták meg a védekezésről szóló intézkedéseket.
    
Hangsúlyozta: a cél az, hogy az egyéni, a közös és a hatósági felelősség határozza meg a védekezést.
    
Hozzátette, egyre több az eset, mind többen kerülnek kórházba, ezért is fontos a maszkhasználat, megemlítve, hogy aki nem hordja, az felelőtlenül más egészségét is kockára teszi.
    
Válaszában Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt emelte ki: a védekezés sikerének kulcsa a maszkviselés szabályainak betartása, ezért is szigorították ennek szabályait.
    
A rendőr eddig segített, magyarázott és kért, mától azonban büntetni kell - jelentette ki, utalva arra, hogy a védekezés közös felelősség.
    
Biztosíthatom önöket, hogy Magyarország rendőrsége ezt a feladatot is végrehajtja. közös célunk, a kormány célja az, hogy megvédjük a magyar embereket - fogalmazott.
    
Viszonválaszában Vejkey Imre az egyik legfontosabb és talán a legkevesebb kellemetlenséggel járó védekezési eszköznek nevezte a maszkot, amelynek alkalmazását a felelős védekezés jegyében a polgárok a legnagyobb mértékben támogatják.
    
Kontrát Károly reményének adott hangot, hogy a polgárok megértik e szabályok betartásának fontosságát, hozzátéve, a hatóságok mindent megtesznek az előírások végrehajtása érdekében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!