Vejkey Imre: Nem befolyásolta a politika az igazságszolgáltatást

Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság elnöke visszautasította az Országgyűlésben azt az ellenzéki felvetést, hogy az elmúlt tíz évben a politika befolyásolta vagy megkísérelte volna befolyásolni az igazságszolgáltatást. Ezzel szemben ebben a tíz évben tiszteletben tartották a bíróságokat és a hatalommegosztást, a bírói, a törvényhozói és a kormányzati hatalom elválasztását - vélekedett.

Vejkey Imre (KDNP), frakcióvezető-helyettes
    
Kitért rá: bírálhatók az ítéletek, mindenkinek van joga véleményt nyilvánítani, akár kormánypárti, akár ellenzéki egy politikus, hiszen a bírák sem tévedhetetlenek, és az ítélet bírálata nem sérti a bírói függetlenséget.
    
Megjegyezte: nem volt még egy olyan kormány, amely annyit küzdött volna a magyarok jogaiért a bankokkal, multinacionális vállalatokkal szemben, mint a mostani.
    
A képviselő arról is beszélt, hogy az Igazságügyi Palota az igazságszolgáltatásnak épült, csak a kommunisták gondolták, hogy ne az eredeti funkcióját szolgálja, de most végre elkezdődhet az átalakítás. Az épület alkalmas arra, hogy a Kúria székhelye legyen - tette hozzá.

Igazságügyi bizottság: az OBH megvalósította szakmai céljait

Vejkey Imre a gyors ügyintézést nevezte kiemelt célnak a bíróságok tevékenységében. Üdvözölte az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos változásokat, és elismerősen szólt az ügyhátralék ledolgozásának mértékéről is.
   
Az átállást az új eljárási kódexek alkalmazására a támogató csoportok létrehozása segítette - hangsúlyozta. A bíróság az ügyfeleket is számos tájékoztató anyaggal segítette.
    
Szavait azzal zárta: az OBH a 2018-ra elfogadott szakmai célkitűzéseit maradéktalanul megvalósította.

Igazságügyi bizottság: nem a korrupció, a felderítés növekedett

Vejkey Imre a teljes ügyészség munkáját megköszönte az ügyészség beszámolóját előterjesztő igazságügyi bizottság elnökeként mondott zárszavában.
    
Kiemelte, az ellenzék kiforgatja a beszámolót, amikor a korrupció növekedésére következtet a felderített korrupciós esetek nagyobb számából, szerinte ugyanis a hatékonyabb ügyészi munka áll annak hátterében.
    
A kormánypárti képviselő emellett visszautasította a Freedom House szerdán nyilvánosságra került megállapítását, amely szerint Magyarország már nem demokráciának, hanem hibrid rezsimnek tekinthető. Magyarország továbbra is demokratikus jogállam, még akkor is, ha az ellenzéki pártok nem kaptak többséget a 2018-as parlamenti választáson - tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!