Vejkey Imre: Több intézkedéssel védjük a családokat és a vállalkozásokat a többletkiadásokkal szemben

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője napirend előtt arról beszélt kedden a parlamentben, hogy a kormány minden megtesz, hogy a családokat, a fiatalokat, a nyugdíjkasokat és a vállalkozásokat megvédje a szankciós többletkiadásokkal szemben.

Elmondta: a 2022 januárjában bevezetett és azóta többször meghosszabbított lakossági kamatstop 305 ezer családot védett meg a magas kamatoktól, és 140 milliárd forintnyi szankciós kamatfelárat vett le a családok válláról. Az intézkedést kiterjesztették a vállalkozásokra is, amelyek így 80-85 milliárd forintot takaríthattak meg – tette hozzá.

A kormány a fiatalok védelme érdekében kedvezményes diákhitelszámla bevezetéséről döntött, a szankciós infláció minél hamarabbi letörése érdekében pedig idén júliustól a kiskereskedelemben kötelező akciózást és online árfigyelő rendszer bevezetését rendelte el

 

– idézte fel.

Hangsúlyozta: a baloldal nem támogatja ezeket az intézkedéseket, ők minden erejükkel a magyar emberek ellen dolgoznak.  

 

Fónagy János, Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára a kormány által indított hitelprogramokat emelte ki, így a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramot, amely alacsony kamatozású kölcsönökkel segíti a hazai vállalkozói szektor válságból való kilábalását.

Hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben felértékelődött a támogatott hitelek szerepe, amely elősegítheti a magyar cégek régiós versenyképességének növelését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!