Összes vállalás: 131 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 5 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Heves megye: 2 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 1 kereszt
Tolna megye: 1 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 131 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Vejkey Imre: Veszélyben van a rezsicsökkentés?

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselőjearról beszélt az azonnali kérdések során hétfőn az Országgyűlésben, hogy a negyedik hónapja zajló orosz-ukrán háború és az Oroszországot megbüntetni szándékozó, de az európai országoknak több kárt okozó szankciók hatásai együtt felelősek az árak brutális emelkedéséért.

Vejkey Imre elmondta, hogy a kormánynak lehetősége van különböző eszközökkel mérsékelni a fogyasztókra nehezedő terheket és ezt a magyar kormány meg is teszi, kiállnak a magyar emberek mellett.

Ez nem tetszik sem Brüsszelnek, sem a baloldalnak

 

– jegyezte meg.

Idézte az európai javaslatokat és megállapította: Brüsszel és a magyar baloldal narratívái veszélyesek, hamisan azt a látszatot keltik, hogy közelebb visznek a békéhez, de ez nincs így. Feltette a kérdést: veszélyben van-e a rezsicsökkentés?

Koncz Zsófia államtitkár úgy reagált: a kormány álláspontja kezdettől világos, minden olyan javaslatot elutasítanak, amely a magyar emberekkel fizetteti meg a háború árát.

Megjegyezte: szomorúan hallgatta a főpolgármester-helyettes interjúját, az energiahasználatra vonatkozó szokások mérsékléséről.

Kijelentette: semmilyen ilyen javaslatot nem támogatnak, az unió egysége fontos, de csak olyan döntéseket tudnak támogatni, ami nem fáj jobban Magyarországnak, mint azoknak, akiket szankcionálni akarnak.

Az elhibázott szankciós politika nem lehet megoldás, a kormány megvédi a rezsicsökkentést és nem enged semmilyen nyomásnak, ami miatt veszélybe kerülne a magyar energiabiztonság - jelentette ki Koncz Zsófia.