Vejkey Imre: Veszélyben van a rezsicsökkentés?

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselőjearról beszélt az azonnali kérdések során hétfőn az Országgyűlésben, hogy a negyedik hónapja zajló orosz-ukrán háború és az Oroszországot megbüntetni szándékozó, de az európai országoknak több kárt okozó szankciók hatásai együtt felelősek az árak brutális emelkedéséért.

Vejkey Imre elmondta, hogy a kormánynak lehetősége van különböző eszközökkel mérsékelni a fogyasztókra nehezedő terheket és ezt a magyar kormány meg is teszi, kiállnak a magyar emberek mellett.

Ez nem tetszik sem Brüsszelnek, sem a baloldalnak

 

– jegyezte meg.

Idézte az európai javaslatokat és megállapította: Brüsszel és a magyar baloldal narratívái veszélyesek, hamisan azt a látszatot keltik, hogy közelebb visznek a békéhez, de ez nincs így. Feltette a kérdést: veszélyben van-e a rezsicsökkentés?

Koncz Zsófia államtitkár úgy reagált: a kormány álláspontja kezdettől világos, minden olyan javaslatot elutasítanak, amely a magyar emberekkel fizetteti meg a háború árát.

Megjegyezte: szomorúan hallgatta a főpolgármester-helyettes interjúját, az energiahasználatra vonatkozó szokások mérsékléséről.

Kijelentette: semmilyen ilyen javaslatot nem támogatnak, az unió egysége fontos, de csak olyan döntéseket tudnak támogatni, ami nem fáj jobban Magyarországnak, mint azoknak, akiket szankcionálni akarnak.

Az elhibázott szankciós politika nem lehet megoldás, a kormány megvédi a rezsicsökkentést és nem enged semmilyen nyomásnak, ami miatt veszélybe kerülne a magyar energiabiztonság - jelentette ki Koncz Zsófia.