Juhász Hajnalka: Hogyan védi meg a kormány a családokat?

A KDNP képviselője hétfői parlamenti interpellációjában arra kérdezett rá: miként biztosítja a kormány a családok védelmét a jelenlegi válságos időszakban?

Juhász Hajnalka elmondta: Magyarország célja, hogy kimaradjon a háborúból és a brüsszeli döntéshozók ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát. Fontosnak nevezte, hogy mindeközben kiemelten támogassák a családokat.

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselő

A kormány a háborús és szankciós válság ellenére is figyel a családokra és a gyermeknevelés támogatására, az idősek védelmére – tette hozzá.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára azt felelte: a kormány minden évben emeli a családokra fordított forrást, amely idén 3357 milliárd forint, az otthonteremtési támogatások nélkül. Ez a GDP 4,3 százalékát jelenti.

Idén az újdonság, hogy a gyermekeket vállaló nők 30 éves korukig nem fizetnek személyi jövedelemadót és a diákhitelüket is elengedik.  

Megreformálták az apaszabadság rendszerét is – sorolta –, az idei évtől már tíz munkanap illeti meg a dolgozó apákat gyermekszületés esetén. A tartósan beteg gyermeket nevelő családok idén havi tízezer forintnyi plusz családi adókedvezményt kapnak és bővülnek a bölcsődei férőhelyek is.

A képviselő elfogadta a választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!