KDNP: hogyan lehet elérni a klímapolitikai célokat?

A hétfői, parlamenti interpellációk sora az Európai Ügyészségről és a paksi bővítésekről szóló kérdésekkel zárult. Aradszki András (KDNP) emlékeztetett arra, hogy a paksi atomerőművet két reaktorblokkal bővítik. A képviselő leszögezte, hogy az energiakapacitást fenn kell tartani, mert az elmúlt időszakban közel 30 százalékos importra volt szükség ahhoz, hogy fedezni lehessen az ország energiaszükségletét. Emiatt nemzeti érdek a termelőkapacitások bővítése, a két új paksi blokk minden magyar érdekét szolgálni fogja - értékelt.

Aradszki AndrásAradszki András, a KDNP frakcióvezető-helyettese

Megjegyezte, mind az atomenergia, mind a megújuló energia alkalmas a klímapolitikai célok elérésére.

Süli János (KDNP), a területért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy az éghajlatváltozás negatív tendenciákat mutat, és azokért az üvegházhatású gázok is felelősek. Hangsúlyozta, hogy villamosenergia-termelés nélkül nem biztosítható a fenntartható fejlődés, ezért a világ számtalan országában próbálják atomerőművi és megújuló energiák termelésével kielégíteni a klímavédelmi célokat. A megújuló energiák viszont nem mindig állnak rendelkezésre, illetve Magyarországon nem lehet tárolni a villamos energiát, ezért az országnak nincs más lehetősége, mint az atomerőmű bővítésének folytatása - szögezte le.

A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!