Rétvári Bence: A kormány érdemi intézkedéseket hozott a fogyatékklal élő emberek számára

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint érdemi intézkedéseket hozott a kormány ezen a fogyatékkal élő emberek számára. 2010 után nőtt a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása, 2012-höz képest hatszorosára emelkedett ezen munkavállalók foglalkoztatása - válaszolta az Országgyűlésben Szabó Sándor (MSZP) rokkant nyugdíjak megszüntetését célzó bírálatára.

Szabó Sándor az otthonápolásnál tervezett kormányzati intézkedéseket is kevesellte, elmondta, a támogatás összegének el kellene érnie a mindenkori minimálbér összegét, és a jogosultságot nem a családi jogállásnak, hanem az ápolt egészségügyi állapotának kellene meghatároznia.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Rétvári Benc az otthonápolás kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy a szocialista kormányok lényegében befagyasztották ezt a díjat. A mostani intézkedésekkel a gyermeküket otthonápolók díja 2022-re eléri az akkori minimálbér összegét, a más hozzátartozójukat ápolók juttatása pedig 2022-re 30 százalékkal emelkedik - részletezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!