Semjén Zsolt: Az Osztrák-Magyar Monarchia szervesebb egységet alkotott, mint ma az Európai Unió

Pannonhalmán Habsburg Ottó halálának 10. évfodulóján a nevét viselő alapítvány vasárnapi megemlélkezésén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: a Monarchia történetét sokkal jobban a gondolkodásunk középpontjába kellene állítani.

A miniszterelnök-helyettes vasárnap Pannonhalmán mondott beszédet a Habsburg Ottó Alapítvány megemlékezésén, melyet a szervezet rendezett névadója halálának 10. évfordulóján.

A politikus szerint az Osztrák-Magyar Monarchia szervesebb egység volt, mint ma az Európai Unió.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott:

a Monarchia történelme megérdemli, hogy jobban részévé váljon gondolkodásunknak, mert Magyarország értékeinek jelentős része a kiegyezés és az első világháború előtt épült.

Az új kultúra szellemisége pontosan azt fejezi ki, hogy ez a történelmi adottság, ez a történelmi és mentalitásbeli egység olyan értékgazdagság volt - és bizonyos értelemben most is az -, ami lehetőséget adott a közép-európai kisnépek együttműködésének. Az Orbán Viktor által képviselt politika a régió népeinek együttműködését próbalja a V4 keretében a mai szituációban megvalósítani - hangsúlyozta Semjén Zsolt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!