Semjén Zsolt fogadta II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát

Szír ortodox pátriarka

A Magyarországi látogatáson tartózkodó főpapot az Országházban fogadta a Miniszterelnök-helyettes. A találkozón, amelyen Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztényekért felelős államtitkára is részt vett, a közel-keleti egyházi vezető beszámolt a szíriai keresztények helyzetéről. A pátriárka elmondta, hogy a polgárháborúban egymással is harcban álló radikális terrorszervezetek hatalmas csapást jelentettek a keresztény közösségekre, amelyeknek a lélekszáma az üldöztetés hatására kevesebb mint felére csökkent. A pusztítás következtében nem csak az infrastruktúrában keletkezett kár, hanem a szociális ellátás összeomlása a sokat elszenvedett családokat is súlyosan érintette. Ezért jelentett sokat a szír ortodoxok közösségének az a humanitárius segítség, amelyet Magyarország a Hungary Helps Program keretében 2017-ben számukra adott, és amelyből többek között árvaházat tartanak fent, és lerombolt lakóházakat javítanak ki a hazatérők számára.

Semjén Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy Magyarország elkötelezett, és elkötelezett is marad az üldözött keresztények mellett, ezért hozott létre a világon első kormányzatként erre a célra dedikált államtitkárságot és indított támogatási programot. Keresztény nemzetként erkölcsi kötelességünk szolidaritást vállalnunk a hitük miatt üldözöttekkel, és lehetővé tenni számukra a szülőföldön való megmaradást, egyúttal megelőzve az Európába irányuló migrációt is – szögezte le.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!