Szászfalvi László: A brüsszeli bürokraták a „sértődött óvodás szerepét játsszák"

Szászfalvi László (KDNP) a kormány tájékoztatási kampányáról szólva elmondta: „a demokrácia brüsszeli bajnokai" meg vannak sértődve, ha őket bírálja valaki, hiszen úgy gondolják, hogy minden felelősség és a következmény nélkül bármit megtehetnek. Kiengedték az EU-ból Nagy-Britanniát, viszont migránsok milliót engedték be Európába - tette hozzá a politikus, aki szerint a brüsszeli bürokraták a „sértődött óvodás" szerepét játsszák".

Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
    
Kiemelte: minden magyarnak joga van tudni, mire készül Brüsszel, a kormány tájékoztatási akciójára reagálva viszont az Európai Bizottság letagadta a bevándorláspárti terveket. Hangsúlyozta: a kormány és a kormánypártok a magyar emberek érdekeit képviselik, akik viszont nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóország, Európa pedig bevándorlókontinens legyen.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta: a kormány azért indított tájékoztató kampányt, mert Brüsszelben sokan le akarják tagadni a bevándorláspárti terveket. Megjegyezte: a tájékoztató kampányra adott reakció az volt, hogy még egyszer letagadták ezeket. Az államtitkár többek között a kötelező betelepítési kvótát és a migránskártyákat hozta példaként, és úgy értékelte: jól látható, hogy a bizottság fél az emberek véleményétől, azért próbálja meg letagadni ezeket a terveket.