Moszkvai levél a KDNP elnökének

Kirill, Moszkva és egész Oroszország patriarchája nevében Márk, a Moszkvai Patriarchátus  Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának ideiglenes vezetője, jegorjevi püspök levelet írt Semjén Zsoltnak, amelyben azt írja: a világ mai problémáinak megoldása lehetetlen anélkül, hogy az emberiség létének szellemi és erkölcsi alapjai felé ne fordulna.

MOSZKVAI PATRIARCHÁTUS
AZ OROSZ ORTHODOX EGYHÁZ
SZENT SZINÓDUSA
 
KÜLSŐ EGYHÁZI
KAPCSOLATOK OSZTÁLYA
115191 Moszkva, Danilovszkij val, 22.
Szent Dániel monostor
Telefon: (495) 954-04-54
Telefax: (495) 633-72-51
     
2009. 02. 24.
 
Dr. SEMJÉN ZSOLT úrnak,
a Magyar Kereszténydemokrata Néppárt
elnökének!

Tisztelt Semjén Zsolt úr!

 
Őszentsége Kirill, Moszkva és egész Oroszország patriarchája nevében szeretném Önnek szívbéli köszönetemet kifejezni Őszentségének az Orosz Orthodox Egyház elöljárójává történt megválasztása alkalmából küldött köszöntéséért. Isten Gondviseléséből a nemzetközi közösség számára nehéz időkben kezdi meg szolgálatát a Moszkvai Patriarchátus élén.
Ma a világ számos különféle problémával került szembe. Azonban ezek megoldása lehetetlen anélkül, hogy az emberiség létének szellemi és erkölcsi alapjai felé ne fordulna. Éppen ezért a világ mai berendezkedésében történő változások megkívánják a népek sajátosságai, hagyományos szellemi és kulturális értékeik iránti tejes tisztelet melletti dialógus, együttműködés és kölcsönös segítség alapján egyeztetett közös cselekvést.
Biztosíthatom Önt, hogy az Orosz Orthodox Egyház kész másokkal együttműködni a közös jó nevében.

Kívánok Önnek lelki és testi egészséget, munkásságában áldott sikereket és Isten segítségét minden jó kezdeményezésében.
 
Tisztelettel,

+ Márk
A Moszkvai Patriarchátus
Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának
ideiglenes vezetője, jegorjevi püspök 
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!