Orbán Viktor a legkedveltebb kormányfőjelölt

Sólyom László köztársasági elnök, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője a legnépszerűbb politikusok a Szonda Ipsos márciusi közvélemény-kutatása szerint. A népszerűségi lista legvégén Gyurcsány Ferenc, Retkes Attila, Demszky Gábor és Kóka János kullog.

Orbán Viktor a legkedveltebb kormányfőjelölt, népszerűségének mértéke és megítélésének szerkezete hónapok óta változatlan. Egyben tartja a Fidesz-tábort, szinte maradéktalan rokonszenv övezi (82 pont) ebben a körben. A többi politikai csoportban viszont inkább elutasítják, ezért plusz szavazatokat gyűjtenie nehéz lesz, de két közegben elképzelhető. Valamennyi hatása lehet a jobbikosokra, közöttük ugyanis minden ötödik szimpatizál Orbánnal. A pártpreferenciájukban bizonytalanok körében 14 százaléknyian rokonszenveznek a Fidesz elnökével.

Érdekes módon ott Mesterházy Attilát is ugyanennyien értékelik kedvezően. Kettejük vonzása erősebb a bizonytalanokra, mint a többi kormányfőjelölté: Bokros Lajost hét-, Vona Gábort háromszázaléknyian kedvelik. Figyelembe véve a pártok között hezitáló választók nagyságrendjét és a jelöltek vonzerejét, Orbánnak és Mesterházynak nagyjából 150-200 ezer bizonytalan választóra lehet aktivizáló hatása, míg Bokros körülbelül ennek a felét, Vona a negyedét mozgósíthatja.

A listán először szereplő Morvai Krisztina a választókorú népesség háromnegyede számára ismert politikus. Népszerűségi mutatója ugyan inkább a vele kapcsolatos ellenérzésekről tanúskodik (a százfokú skálán 32 pont), de a jelenlegi mezőnyben ezzel is a hatodik helyet foglalja el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!