PROTESTÁNS TÁVLATOK – a KDNP Protestáns Műhely hírlevele (főszerkesztő Dr. Birkás Antal habilitált egyetemi oktató, III. évfolyam 2019/7-8. szám, július-augusztus)

Egy perc áhítat

 

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz. Nem így járnak a bűnösök, hanem úgy, mint a polyva, amelyet szétszór a szél. Ezért nem állhatnak meg a bűnösök az ítélet idején és a vétkesek az igazak közösségében. Mert ismeri az ÚR az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész.

Zsolt 1.

 

Az elmúlt hónap eseményei

 

Műhelyünk győri és budapesti szervezetének szervezésével, a Barankovics Alapítvány támogatásával jelent meg Dombi László evangélikus lelkész életét bemutató kiadványunk. A közös emlékezésre a lelkész egykori szolgálati helyén, Felpécen került sor, Szemerei János püspök és Széles Sándor kormánymegbízott (győri szervezetünk elnöke) részvételével.

 

 

A beszámoló fényképekkel együtt itt olvasható:

https://nyugat.lutheran.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1053:megemlekezes-felpecen&catid=9&Itemid=118)

 

Az előttünk álló feladatok

 

Békefy Lajos alábbi linken olvasható cikkében található egy „zöld plakát”, az immár hagyományossá vált őszi bakonybéli faültetés és „öko-csendesnap” meghívója.

 

Szeretettel hívunk és várunk rá mindenkit!

 

http://bekefy.agnusradio.ro/2019/08/alig-egy-honap-es-kezdunk-zold-meghivas.html