Interpellációk, kérdések – Mire jó a kék könyv?

Propagandára jut, programokra nem? A szándék és a valóság, avagy vannak egyenlőbbek is? Az ügyészség valóban nem észleli a bűncselekményeket? Miért akadt el már megint az akadálymentesítés? Ki törődik a jövő nyugdíjasaival? Mi a teljes igazság a rehabilitációs járadékról szóló törvény végrehajtásával kapcsolatban? Szállunk rendelkezésére! Ki védi meg a munkavállalók jogait? Ki védi meg a betegek jogait?

Valahányszor föltör a köznép gondját-baját orvoslás reményében feltáró bármily ellenzéki panasz, bizonyos, hogy a T. Házban a kormánypártok jóvoltából eleve kudarcra, leszavazásra ítéltetik. Nem kell jóstehetség hozzá: ezúttal sem lesz másként. - Mégis! Régi igazság: „ki nem lázad fel a rossz ellen, az elkerülhetetlenül a részévé válik...” Amióta az ellenzék kíméli a miniszterelnököt, s nem szólnak hozzá, Gyurcsány Ferencnek felüdülés az interpellációk és a kérdések órája, többnyire feléje sem néz a T. Háznak. Államtitkárai, miniszterei állnak helyt helyette (is). Feltehetően hétfőn sem lesz másként. Íme az elmondásra tervezett interpellációk és kérdések. 
 
Iinterpellációk
 
BALOG ZOLTÁN, (Fidesz): „Tolerancia propagandára jut, programokra nem? Mit tesz a szocialista kormány a magyarországi cigányság integrációjáért?" címmel – a szociális és munkaügyi miniszterhez. 
 
BEDŐ TAMÁS, (MSZP): „Milyen előrelépések történtek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program vidékfejlesztési intézkedései tekintetében?" címmel – a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez. 
 
PUSKÁS TIVADAR, (KDNP): „A szándék és a valóság, avagy – vannak egyenlőbbek is?" címmel – az egészségügyi miniszterhez. 
 
HERÉNYI KÁROLY, (MDF): „Mire jó a kék könyv?" címmel – a szociális és munkaügyi miniszterhez. 
 
GUSZTOS PÉTER, (SZDSZ): „Az ügyészség valóban nem észleli a bűncselekményeket?" címmel – a legfőbb ügyészhez. 
 
ZOMBOR GÁBOR, (Fidesz): „Hány idős ember maradt ki, illetve került később idősotthonba a késlekedés miatt?" címmel - a szociális és munkaügyi miniszterhez. 
 
HIRT FERENC, (Fidesz): „Miért akadt el már megint az akadálymentesítés?" címmel – a szociális és munkaügyi miniszterhez. 
 
BRAUN MÁRTON, (Fidesz): „Ki törődik a jövő nyugdíjasaival?” címmel – a szociális és munkaügyi miniszterhez. 
 
BORSOS JÓZSEF, (Fidesz), SOLTÉSZ MIKLÓS, (KDNP): „Mi a teljes igazság a rehabilitációs járadékról szóló törvény végrehajtásával kapcsolatban?" címmel – a szociális és munkaügyi miniszterhez. 
 
NAGY ANDOR, (KDNP), SZATMÁRY KRISTÓF, (Fidesz): „Szállunk rendelkezésére, avagy indokolt-e aggódnunk a Malévért?" címmel – a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez. 
 
Kérdések
RÓNAVÖLGYI ENDRÉNÉ, (MSZP): „Zavarok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 0-18 évesek fogászati ellátásában" címmel – az egészségügyi miniszterhez. 
 
BORSOS JÓZSEF, (Fidesz): „Van arról friss adat, hogy hányan várakoznak az idősek otthonaiba való bekerülésre?" címmel – a szociális és munkaügyi miniszterhez. 
 
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ, (KDNP): „Ki védi meg a munkavállalók jogait?" címmel – a szociális és munkaügyi miniszterhez. 
 
PETTKÓ ANDRÁS, (MDF): „Mikortól lehet bankkártyával fizetni az okmányirodákban?" címmel – a pénzügyminiszterhez. 
 
VELKEY GÁBOR (SZDSZ) „A felsőoktatási felvételi pontszámítás alternatívái” címmel – az oktatási és kulturális miniszterhez.
 
GYIMESI ENDRE, (Fidesz): „Legyünk hazafiak, nem annyira szájjal, mint inkább vállal" címmel – a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez. 
 
CSAMPA ZSOLT, (Fidesz): „Hogyan alakultak a hivatásos dolgozók nyugdíjazásának feltételei?" címmel – az igazságügyi és rendészeti miniszterhez. 
 
ÉKES ILONA, (Fidesz): „Ki védi meg a betegek jogait?" címmel – az egészségügyi miniszterhez. 
 
MÁDI LÁSZLÓ, (Fidesz): „Mit kíván tenni a tárca az erdőtelepítések válságos helyzetének rendezése ügyében?" címmel – a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez. 
Bartha Szabó József