Interpellációk, kérdések: Erkölcsi igazságtétel!

Fideszes érintettség miatt akadozik a nyomozás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál?  Kit vernek át a hazug propagandával? A kormány tényleg jobban teljesít? Mi jöhet a földmutyi és a trafikmutyi után? Ugye nem csak ígéret, hogy még idén pótolják az elmaradt béremelést? Mi a fontos, a lobbiérdek vagy a rászorulók? Miért vegzálják a rendőrök a szegényeket?

kdnp.hu - Bartha Szabó József

Biztosak lehetünk benne, hogy az Országgyűlés hétfői ülésnapján sem fukarkodnak az interpellációkkal és kérdésekkel a képviselők. Egyszerű műfaj: elmondják, felolvassák, a kérdéseket, a válaszokat. Hangzatos üzenetek váltják egymást. Az ellenzék ostorozza a kormány tetteit, a kormány jelesei pedig emlékeztetve a kártevő múltra, a szebb jelenről és a még szebb jövőről elmélkednek. Időnként folyamatos a zaj, az elnök csenget, majd minden párt elégedetten megtapsolja a maga szószólóját. Így történik, mindig így történik, Íme, a hétfőre tervezett felszólalások.

Interpellációk

HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): „Fideszes érintettség miatt akadozik a nyomozás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez.

BERTHA SZILVIA (Jobbik): „Kit vernek át a hazug propagandával?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

WITTNER MÁRIA (Fidesz): „Erkölcsi igazságtétel!" címmel – a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez. 

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): „Mi jöhet a földmutyi és a trafikmutyi után?" címmel - a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez. 

SNEIDER TAMÁS (Jobbik): „A szociális szféra a süllyesztő felé halad, ugye nem csak ígéret, hogy még idén pótolják az elmaradt béremelést?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

GÚR NÁNDOR (MSZP): „A kormány tényleg jobban teljesít? Három éves csúcson a munkanélküliség!" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez.

VÁGÓ SEBESTYÉN (Jobbik): „Mi a fontos, a lobbiérdek vagy a rászorulók?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

Kérdések

PÁL TIBOR (MSZP): „Miért vegzálják a rendőrök a szegényeket?" címmel - a belügyminiszterhez.

SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): „Mit kíván tenni a kormány a vereckei honfoglalási emlékmű megóvása érdekében?" címmel - a külügyminiszterhez.

KOVÁCS PÉTER (Fidesz): „Mikor épülhet fel az M0-s autópálya Magtár utca melletti szakaszánál a zajvédő fal egy hiányzó, kb. 150 méteres szakasza?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

VARGA LÁSZLÓ (MSZP): „Meddig húzódik még a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány ügye?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

NÉMETH ZSOLT (Jobbik): „A Facebook után a Google-t is cenzúrázná vagy blokkolná a kormány?" címmel - a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez. 

ZAGYVA GYÖRGY GYULA (Jobbik): „Miért nem tesz semmit a magyar diplomácia a román hatóságok törvénytelenségeivel szemben?" címmel - a külügyminiszterhez.

FARKAS GERGELY (Jobbik): „Újabb csapás a fiatalokra, miért mondanak ellent folyamatosan a konkrét gyakorlati lépések a kommunikációban hangoztatott fiatalokra vonatkozó szép szavaknak?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.