Közösségi házat adtak át Érden [+galéria]

Új közösségi és rendezvényházat adtak át Érd-Parkvárosban csütörtökön. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára, Érd kereszténydemokrata parlamenti képviselője kiemelte, hogy egyre több fejlesztés valósul meg a városrészben: megújultak az orvosi rendelők, az óvodák és több utca kapott aszfaltborítást.


Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, Érd kereszténydemokrata parlamenti képviselője mond beszédet az új érdi közösségi ház átadásán, 2017. szeptember 7-én. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára, helyi kereszténydemokrata parlamenti képviselő
az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy egyre több fejlesztés valósul meg a városrészben, megújultak például az orvosi rendelők, az óvodák és több utca kapott aszfaltborítást.

Szólt arról is, hogy a Modern városok program keretében új óvoda és köznevelési centrum létesül, amelynek kivitelezési munkái már megkezdődtek. A projektet a kormány és az Európai Unió 300 millió forinttal támogatta – fűzte hozzá Aradszki András.

Kitért arra, hogy újjáépítik a Teleki Sámuel iskolát is, amelynek tornatermét már korábban felújították, de bővíteni fogják.


T. Mészáros András, Érd polgármestere (Fidesz-KDNP) mond beszédet az új érdi közösségi ház átadásán, 2017. szeptember 7-én. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) polgármester közölte, a 228 millió forintos beruházást a Spar Magyarország finanszírozta, az intézményt Érd városa kedvezményesen, tíz éven keresztül havi bruttó 510 ezer forintért bérli, azután pedig egymillió forint plusz áfáért fogja megvásárolni.

Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárságának főosztályvezetője reményét fejezte ki, hogy az új közösségi tér találkozási pont lesz Érd legnépesebb városrészében. Hozzátette: fontosak a hasonló kulturális és gazdasági fejlesztések, amelyek a város minden korosztálya számára biztosítanak kikapcsolódási lehetőséget.


Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, Érd kereszténydemokrata parlamenti képviselője, Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója, Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárságának főosztályvezetője és T. Mészáros András, Érd polgármestere (Fidesz-KDNP) az új érdi közösségi ház átadásán, 2017. szeptember 7-én. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója
arról beszélt, hogy a cég számára – amely egy osztrák családi vállalkozás – mindig fontosak voltak a családi értékek, a családokat és a közösségeket mindig igyekeztek támogatni.

A cég közleménye szerint a közösségi ház 737 négyzetméteres telken, 10 hónap alatt épült fel. Alapterülete 373 négyzetméter. Olvasótermében színpad is van.

Tekintse meg az átadó ünnepségen készült fotógalériánkat!

Új közösségi házat adtak át Érden