Modern városközpontja lesz Törökbálintnak [+galéria]

Alapkőletétellel kezdődött meg kedden Törökbálint új városközpontjának építése, a háromhektáros terület fejlesztésének első ütemében 1,2 milliárd forintos, önerőből megvalósuló beruházással új városházát építenek. Aradszki András, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője az alapkőletétel és a kivitelezői szerződés aláírása előtt kijelentette: „Törökbálint érett várossá vált, de mindeddig hiányzott az ezt megjelenítő önálló városháza".


Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A kereszténydemokrata politikus szerint , a beruházás révén Törökbálint lesz az egyik legélhetőbb település Magyarországon.


Elek Sándor, Törökbálint polgármestere (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Elek Sándor (Fidesz-KDNP), a Pest megyei város polgármestere az MTI-nek elmondta, az új városházán az önkormányzaton kívül kormányablak, a városgondnokság, valamint a Magyar Posta kirendeltsége kap helyet. A fejlesztés egyik előnye, hogy a törökbálinti lakosoknak számos ügy intézéséhez már nem kell majd az érdi járási hivatalba utazniuk – tette hozzá.

A 2400 négyzetméteres épületet, amely száz ember számára biztosít korszerű munkahelyet, egy év múlva adják át. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást az É-Z Konzorcium nyerte el.


Törökbálint új városközpontjának alapkőletétele (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Az új városközpont az előzetes tervek szerint modern és városias látványt nyújt majd, mégis megőrzi Törökbálint kertvárosias jellegét. A háromhektáros területen étteremet, kávézókat, játszóteret, városi parkot, valamint kereskedelmi egységeket szeretnének elhelyezni. A fejlesztés által érintett ingatlanon lévő elhanyagolt épületeket korábban elbontották – ismertette a polgármester.

Tekintse meg fotógalériánkat!

Törökbálint új városközpontjának alapkőletétele