„A Mol jó kezekben van, megvédjük, ha kell"

Magyarország újraiparosodásáról, erős nemzeti ipar létrehozásáról és a Mol jelentőségéről is beszélt Orbán Viktor Tiszaújvárosban, ahol kedden jelképesen elhelyezték a Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. 35 milliárd forintból felépülő butadiénüzemének alapkövét. A miniszterelnök szerint Magyarország iparosítása jó úton halad, a TVK új üzemének átadása is ezt bizonyítja. A kormányfő kiemelte: a Mol az erős nemzeti ipar zászlóshajója, „büszkék vagyunk rá, megbecsüljük, és ha kell, meg is védjük".

Észak-Magyarország egyik legnagyobb ipari beruházásának alapkőletételén Orbán Viktor kijelentette: Magyarország iparosítása jó úton halad, és az új üzem átadása illeszkedik ebbe a sorba, erősíti a magyar gazdaság pozícióit Európában. „Mi, magyarok nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint hogy erős nemzeti ipart hozzunk létre, amelynek segítségével újra a térség élenjáró gazdasági teljesítményét mutathatjuk fel. […] A Mol az erős nemzeti ipar zászlóshajója, büszkék vagyunk rá, megbecsüljük, és ha kell, meg is védjük” – fogalmazott. Emlékeztetett arra, hogy a Mol legnagyobb részvényese a magyar állam, a cég jó kezekben van.

A harmincmilliárd forintos beruházással Tiszaújvárosban építi fel a Mol-csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) a gumigyártáshoz használatos, 130 ezer tonna kapacitású butadién-kinyerő üzemét.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója arról szólt, hogy ennek a beruházásnak egyszerre van nemzetgazdasági jelentősége, és kulcsszerepet játszik a Mol-csoport versenyképességének megőrzésében.

A butadiént kinyerő üzem a műgumi alapanyagát állítja elő, a terméket főleg az autóabroncsokat gyártók használják fel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!