„A pedagógia lényege a nevelés, ehhez pedig idő kell"

Mindenki jól jár a pedagógus-életpályamodell indulásával? Miért kellenek bűnmegelőzési tanácsadók az iskolákba? Mindenhova megérkeznek időben a tankönyvek? Hoffmann Rózsa a P8 vendégeként válaszolt a kérdésekre, és mindenkit megnyugtatott, hogy nem kell az ellenzéki sajtó pánikkeltésének felülni, a most életbe lépő változások mellett sem indul az idei ősz máshogy, mint évszázadok óta mindig: a megszokott módon elkezdődik a tanév.

Visszautasította a köznevelési államtitkár, hogy káosz lenne a tankönyvellátásban. Hoffmann Rózsa a Hír TV P8 című műsorában azt mondta: minden a tervek szerint halad, a gyerekek időben megkapják a könyveiket. „Megerősítem: az első tanítási napon ott lesz minden gyermek asztalán a tankönyvcsomag, névre szólóan. Nem kell mászkálni a tankönyvhegyek között a tornateremben hetekig – hangsúlyozta az államtitkár. – Nem kell úgy kezdeni a tanítási hetet, hogy sorra maradnak el órák, mert a gyerekeket sorba kell állítani, hogy vegyék át a tankönyvüket. A gyerekeknek közel a fele, több mint 600 ezren, ez majdnem a fele az iskolába járó gyerekeknek, ingyen kapja meg ettől az évtől a tankönyvet” – tette hozzá Hoffmann Rózsa.

Csodának nevezte a pedagógusok béremelését a Magyar Hírlapnak adott szombaton megjelent interjúban Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár. Úgy fogalmazott: „Csoda attól az országtól, amely éveken át lavírozott a szakadék szélén, hogy képes volt erre a teljesítményre, és hogy garanciát vállalt a folytatásra is”.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!