„Nem büntetjük a családokat azért, mert sikeresek”

Az ellenkező véleményekkel szemben a fontos dolgokban igenis kiszámítható a magyar kormányzat – mondta Orbán Viktor  Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésén Budapesten. A kormányfő hangsúlyozta: az adórendszer a jövőben is elsősorban a fogyasztási adókra támaszkodik, a társasági adó kulcsa marad 10 százalék, és továbbra sem vezetik be az örökösödési adót. „Nem büntetjük a családokat azért, mert sikeresek” – jelentette ki. 

Orbán Viktor hozzátette: megmaradnak a különadók,” bent kell tartanunk őket a költségvetésben annak érdekében, hogy tartani tudjuk az államháztartási hiány és az államadósság szintjét”.

„Nem állítom, hogy ennek a gazdaságpolitikának minden eleme kedvező minden Magyarországon működő német vállalatnak, de azt igen, hogy összességében a gazdasági környezet kedvező a külföldi befektetőknek” – mondta a miniszterelnök. Kiszámíthatóságot, tervezhetőséget jelent az is, hogy július 1-jén kihirdetjük a 2016. évi költségvetést – mondta.

A miniszterelnök megjegyezte, van egy kulturális különbözőség a magyarok és a németek között: a németek mindig jobban szeretik a kiszámítható utat, mint a szokásostól eltérő megoldásokat.

Kijelentette: a magyarokról mára az a kép alakult ki az európai porondon, hogy mindent másként csinálnak. A 2008-as pénzügyi válság utáni időszak, amelyben élünk, rákényszerít minket arra, hogy új módszereket keressünk.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Brüsszel nem tudja eldönteni, hogy fekete bárányként vagy sikertörténetként tekintsen Magyarországra. A gazdasági számadatok alapján egyértelműen sikertörténetről van szó, de a módszert, amellyel elértük ezeket az eredményeket, számos kifogás ért. Azt viszont senki nem vitatja el, a javunkra írják, hogy mi legalább nem a németek pénzén tudtunk sikeresek lenni – fogalmazott. Sokan úgy képzelik el az európai jövőt, hogy majd valahogyan a németek pénzét vonjuk be a közös felelősségvállalásba – fűzte hozzá.

Magyarország azért is híve a fegyelmezett költségvetési gazdálkodásnak, hogy ne szoruljon rá másnak a pénzére, mert annak előbb-utóbb a méltóságunk elvesztése, az irántunk érzett tisztelet elpárolgása és alávetettség lesz a vége, márpedig ezt a magyarok rosszul tűrik – mondta a miniszterelnök.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!