2014 a nemzet közjogi egyesítésének a kiteljesedése lesz

A magyar államigazgatás felülmúlta önmagát az egyszerűsített honosítási eljárás ügyében – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Echo Tv Napi aktuális című műsorának adott újévi interjújában. „Akik felett áthúzták a határokat, azok sok esetben jobban megérdemlik a magyar állampolgárságot és a magyar szavazati jogot, mint azok a kritikusok itt Magyarországon, akik el akarják ezt tőlük vitatni” – jelentette ki a KDNP elnöke.

A nemzetpolitikáért felelős kormányfő-helyettes emlékeztetett: amikor az egész honosítás elkezdődött, akkor az összes szakértő azt mondta, hogy államigazgatásilag 200 ezernél többet lehetetlen lebonyolítani, de megígértem a miniszterelnök úrnak az 500 ezer új magyar állampolgárt. 

Semjén Zsolt hozzátette: jelenleg mintegy 550 ezer állampolgársági kérelemnél tartunk, és az 500. ezredik állampolgársági eskütétel is megtörtént. 

A KDNP elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy az állampolgársági kérelmek száma nem csökkent sem a Kárpát-medencében, sem pedig a diaszpórában. 

„Azért állítjuk, hogy 2014 a nemzet közjogi egyesítésének a kiteljesedése lesz, mert a szavazati jogból kifolyólag a 2014-es parlamentben már minden magyarnak a politikai akarata meg fog testesülni, függetlenül attól, hogy a világnak mely szegletében lakik” – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes. 

Az ahhoz kapcsolódó kritikákra reagálva, miszerint szavazati jogával beleszólhat-e egy határon túl élő magyar az anyaország politikájába, Semjén Zsolt kijelentette: amikor baloldalon az úgynevezett kritikát megfogalmazzák, akkor ennek a felvetése is vagy valamilyen nagyon súlyos tájékozatlanságot, vagy pedig a nemzetárulás határát súroló politikai tisztátalanságot mutat. 

Leszögezte: miután ők magyarok, ebből kifolyólag megilleti őket az, hogy közjogi értelemben is a magyar nemzet részei legyenek. 

„Akik felett áthúzták a határokat, azok sok esetben jobban megérdemlik a magyar állampolgárságot és a magyar szavazati jogot, mint azok a kritikusok itt Magyarországon, akik el akarják ezt tőlük vitatni” – jelentette ki a KDNP elnöke. 

Semjén Zsolt a Gyurcsány-féle nemzetárulás napjának nevezte a 2004. december 5-ét, amit a határon túli magyarokkal nem lehet elfelejtetni, ugyanakkor szerinte amennyire lehet az Orbán-kormány és az Országgyűlés jóvátette az állampolgársági törvénnyel. Úgy fogalmazott, a parlament kvázi közfelkiáltással, 98 százalékos többséggel fogadta el a jogszabályt, csak Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Szanyi Tibor szavazott ellene.

A KDNP elnöke hozzáfűzte: a legfontosabb kérdésekben teljes parlamenti és politikai konszenzus van, aki ebből kilóg, azt tulajdonképpen a politikai őrült kategóriájába tartozik, és nincs egyébként jelentősége. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!