A 2010-es büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése

Orbán Viktor szerint a jövő évi büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése, amely nem kezeli, hanem mélyíti Magyarország gazdasági válságát. A Fidesz elnöke ezt a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselőcsoportjának évadnyitó, zárt frakcióülését követően jelentette ki.

A Fidesz elnöke a kormány által pénteken benyújtott 2010-es költségvetés-tervezetről kifejtette: „ha ezt így elfogadja a parlament, ez azt jelenti, hogy sok iskolára kerül lakat, az egészségügyi intézmények, kórházak rendelők nem fogják tudni ellátni a betegeket. A nyugdíjasoktól ismét rengeteg pénzt vesznek el, tehát az ő életlehetőségeik is szűkülni fognak”.

Orbán Viktor elmondta, a frakcióülésen is szó volt a büdzséről, de nem ő volt az előterjesztő, hanem Varga Mihály volt pénzügyminiszter. „Az álláspontunk továbbra is változatlan: ez a költségvetés nem kezeli, hanem mélyíti Magyarország gazdasági válságát, óriási veszélyt jelent a jövőre nézve” – közölte a pártelnök. Véleménye szerint minden okuk megvan arra, hogy ezt a büdzsét elutasítsák. Emellett megjegyezte, ahogyan minden évben tették, idén is adnak be módosító indítványokat. Arra az újságírói kérdésre, lát-e reális esélyt a költségvetés visszavonására, Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz a visszavonást fogja követelni, hogy „mire jutunk, azt majd meglátjuk a vita végéig”.

Mint fogalmazott, ellenzéki pártként az a dolguk, hogy mindentől, ami rossz, megpróbálják megvédeni az országot: „a költségvetés által megtestesített rossztól akkor tudnánk megvédeni az országot teljes egészében, ha a kormány visszavonná ezt a költségvetést”. Orbán Viktor pénteken a Fidesz országos gyűlésén szólította fel a kormányt a büdzsé visszavonására.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!