A Fidesz-KDNP szövetség igazságosabb adórendszert akar

A munkanélküliség és a családi adózás volt a téma a Kereszténydemokrata Néppárt miskolci sajtótájékoztatóján. Nagy Kálmán, országgyűlési képviselő Miskolc katasztrófával fenyegető demográfiai és munkaerőpiaci adatait ismertette, majd a KDNP által kidolgozott családi adózásról beszélt. Molnár Péter, a KDNP miskolci szervezetének elnöke kijelentette: a választható családi adózás bevezetésével a KDNP álláspontja szerint szerint nemcsak a demográfiai, de a gazdasági válságból is ki lehetne lábalni.

Nagy Kálmán, országgyűlési képviselő Miskolc demográfiai adataival kezdte a tájékoztatót, mely szerint 2001-ben még 189241-en laktak Miskolcon, ám ez a szám 2009-re 170234-re csökkent. 2004-ben 7504 volt a munkanélküliek száma, ez 2008-ra 10088-ra, míg 2009-ben 12811-re nőtt. A foglalkoztatottak száma 101191 volt 2001-ben, ez 2008-ra 94767-re, 2009-re 90828-ra csökkent. Ugyanakkor Miskolc munkaügyi körzetében a munkanélküliek száma 19482.

A képviselő megemlítette a város öregedési indexét is, amelyet úgy számolnak, hogy a 65 év felettiek számát elosztják a 0-14 évesekével, ez 2000-ben 94.7 volt, míg 2007-ben 120.2-re nőtt, ami meghaladja az országos és az uniós átlagot is. A kereszténydemokrata politikus szerint az adatokban jelentős romlás következett be, ami betudható a nagyszámú elvándorlónak, és azt is jelzi, hogy a városvezetés nem volt jó gazdája Miskolcnak. Hozzátette az utóbbi hónapokban áttekintette a tennivalókat a választókerületében, feltérképezte a problémákat és a gondok orvoslását szolgáló megoldásokat.

Nagy Kálmán hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppártnak több éve részletesen kidolgozott családpolitikai javaslatai vannak. Az alapelvekről szólva elmondta: a Fidesz-KDNP álláspontja szerint azokat kell támogatni, akik a gyerekekért és nem a gyerekekből élnek, s ennek legjobb módját az adócsökkentésben és a családi adózás bevezetésében látják.

A politikus arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor kezdeményezésük mellé állt, így a választások után a KDNP-nek lehetősége nyílik rá, hogy megakadályozza a demográfiai katasztrófát, melynek szélén tántorog az ország.

Molnár Péter, a KDNP miskolci elnöke a családi adózásról elmondta: ha kormányra kerülnek a KDNP benyújtja törvényjavaslatát a Parlamentnek. A Franciaországban már bevált módszer szerint a családtagok összevont adóalapba tartozó jövedelmeit együttesen kell számításba venni, és el kell osztani a családtagok számától függő osztóval. Ez Molnár Péter szerint méltányosabb közteherviselését tenne lehetővé, azokat támogatja, akik a gyerekekért és nem a gyerekekből akarnak élni. Ezzel a típusú – az elképzelések szerint választható – adózással a KDNP szerint nem csak a demográfiai, de a gazdasági válságból is ki lehetne lábalni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!