A gyermekvállalás érték

Megváltozott az ország közhangulata, lehet a gyermekvállalásról, a családról, az abortuszról nyíltan beszélni – mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a demográfiai vitanapot követően. Kiemelte: a vitában minden parlamenti párt egyetértett abban, hogy a család, a gyermekvállalás érték. Az államtitkár ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy az LMP csupán a vitanap elején vett részt, remélhetőleg ez nem az SZDSZ szellemi örökségét tükrözi.

Soltész Miklós hangsúlyozta: a kormány szociálpolitikájának fontos része az, hogy különválasztotta a segélyezési politikát a családtámogatástól. A családtámogatás célzottan a gyermekvállalást és a gyermekfelnevelést szolgálja. Rámutatott, a kormány megtartotta a gáz és távhőtámogatást, meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot, visszaállította a gyes időtartamát három évre, és folytatja a bölcsődei férőhelyszám növelési programot. Fontos intézkedésnek nevezte, hogy már az első gyermek után jár adókedvezmény, az igénybevevők száma több mint 700 ezer.
    
A vitanap kapcsán megemlítette még, hogy a cigányság problémáiról, például az oktatás, a nevelés, és a munkahelyteremtés területén, nyíltan kell beszélni. Szólt arról is, hogy az abortuszt társadalmi szinten betiltani nem lehet, de szavai szerint azt lehet erősíteni, hogy a magzatot, mint értéket fogadja el a társadalom, ebben konszenzus volt a pártok között. Az államtitkár szerint el kell ismerni azt, hogy vannak olyan édesanyák, akiknek fontos, hogy anyaként vissza tudjanak menni dolgozni, akár részmunkaidőben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!