A jövő évi költségvetés az agóniát készíti elő

Orbán Viktor szerint a jövő évi költségvetés hazug és felelőtlen iromány, amely az elmúlt húsz év legveszélyesebb büdzsétervezete, mert nemcsak a következő egy évre, hanem a gyermekek jövőjére is veszélyt jelent. A Fidesz elnöke pártja országos gyűlésén úgy fogalmazott: a benyújtott költségvetés olyan, mint egy BKV-költségvetés nagyban, és ugyanoda is vezet.

Orbán Viktor azt mondta: a Gyurcsány-Bajnai-korszak lényegét öt szó tökéletesen összefoglalja: Őszöd, Zuschlag, offshore, végkielégítések, megszorítások. Véleménye szerint Magyarország igazi kormányfőjét most is Gyurcsány Ferencnek hívják, csak egy Bajnai nevű dublőrjét állította be.

Orbán Viktor rámutatott, más szellemre, más politikára , új mondatra van szükség: tanulj, dolgozz, építs otthont, alapíts családot, mert a te hazád azt jelenti, hogy ami a tiéd azt nem veheti el senki, soha – fogalmazott a pártelnök. Elmondta továbbá, felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza a költségvetést, és álljon félre a változás útjából.

– A jövő évi költségvetés az agóniát készíti elő – mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a párt politikai évadnyitó gyűlésén pénteken a Millenárison. A debreceni polgármester utalva az önkormányzatokat sújtó 120 milliárdos elvonásra, úgy fogalmazott: a helyzet drámai, hiszen az önkormányzatok már most is a végüket járják. A fideszes városvezető úgy fogalmazott: a kormány olyan, mint az etióp mikulás, aki azért nem ad a csontsovány kisgyermeknek csomagot, mert nem esznek rendesen. Kósa Lajos szerint nagyon készülni kell az őszre, mert ez a költségvetés olyan veszélyeket rejt, amelyeket már nem a Bajnai kormány fog megtapasztalni.
    
Tarlós István szerint Budapest vezetésének se koncepciója, se jövőképe nincsen. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője beszédében élesen bírálta a fővárost irányító MSZP-SZDSZ-koalíciót; mint fogalmazott: a város működtetésének nincs rendje, rendszere. Tarlós István úgy látja, szörnyű szakszerűtlenség mellett rettenetes herdálás folyt és folyik Budapesten. A virágzó anarchia iskolapéldájának nevezte a mintegy 90 milliárd forintos adósságállománnyal rendelkező BKV-t. Hozzátette, magának a városnak az adósságállománya és pénzhiánya több mint 400 milliárd forint, ami éves költségvetésének mintegy 80 százaléka.
    
A napi aktuális kérdéseket és az elkövetkező időszak feladatait tekintették át a Fidesz politikai évadnyitó gyűlésén a Millenárison. A rendezvényre országgyűlési képviselők, választókerületi elnökök, önkormányzati, helyi és megyei tisztviselők kaptak meghívást. Az országos gyűlésen a pártpolitikusok mellett megjelentek többek között a fogathajtó Lázár-testvérek, Kun Miklós történész, Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó, a szintén olimpiai bajnok Czene Attila úszó, Széles Gábor vállalkozó, laptulajdonos, Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Köre elnöke, Giró-Szász András politológus, Nemcsák Károly színművész, Balázs Péter színművész, Csoóri Sándor költő, Pintér Sándor, az Orbán-kormány egykori belügyminisztere és Chikán Attila közgazdász.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!