A KDNP részt vesz a nemzeti csúcson

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke részt vesz a nemzeti csúcson.

Ugyanakkor a kezdeményezéssel kapcsolatban, hétfői parlamenti napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta, Gyurcsány Ferenc javaslatának kommunikációja napnál világosabb: újabb PR lépések a felelősség áthárítására és a figyelem elterelésére. A javaslat közjogi jelentősége több, mint homályos. 

A KDNP nem lesz partner abban, hogy ezek a lépések a bérbefagyasztást, a nyugdíjak megrövidítését, munkahelyek elvesztését, a megélhetési lehetőségek további szűkülését jelentsék a mindennapi gondokkal küzdő fiatalok, idős emberek, a munkavállalók, a családok számára.

KDNP Sajtóiroda

Keddig hárman jelezték, hogy nem vesznek részt

Kedd estig hárman – Sólyom László jelenlegi és Mádl Ferenc volt államfő, valamint Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke – jelezték, hogy nem vesznek részt a miniszterelnök által kezdeményezett szombati nemzeti csúcson.

A köztársasági elnök szerint a miniszterelnök által összehívott tanácskozás nem szolgálja a felelősségi viszonyok tisztázását, technikailag nem látja célravezetőnek, én ezen a tanácskozáson nem kíván részt venni, az állam nem így működik – fogalmazott az államfő. Mádl Ferenc volt köztársasági elnök nem látja tisztázottnak a találkozó alkotmányos helyét és annak felelősségi körét, ezért ő sem megy el a nemzeti csúcsra.

Az öt parlamenti párt vezetője elmegy, ahogyan három volt miniszterelnök, a tudományos akadémia jelenlegi és két volt elnöke, továbbá a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi és három korábbi elnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!