A polgári kormány a családok pártján áll

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke szerint az MSZP a jelen problémáit múltbeli megbukott megoldásokkal kívánja orvosolni, a szocialisták ugyanis úgy gondolják, hogy az 1949-es alkotmány a legmegfelelőbb az ország számára. Utalva az új alaptörvény parlamenti benyújtására – kijelentette: a kormánypárti frakciószövetség Magyarország jövőjéért dolgozik, e munkában azonban a szocialisták nem akarnak részt venni.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a szocialistáknak továbbra is megfelelő az az alaptörvény, amelynek eredeti mintáját még cirill betűkkel írták. Az MSZP szerint a több mint húsz éve megalkotott „ideiglenesség” társadalmunk aktuális problémáira is képes választ adni - tette hozzá a kereszténydemokrata politikus.
    
A KDNP alelnöke – utalva az új alaptörvény parlamenti benyújtására – kijelentette: a kormánypárti frakciószövetség Magyarország jövőjéért dolgozik, e munkában azonban a szocialisták nem akarnak részt venni. A Házszabály minden frakciónak lehetőséget ad saját tervezet benyújtására, ennek ellenére csak a Fidesz-KDNP él ezzel a lehetőségével. A többi párt – bár választóik erre felhatalmazást adtak nekik – nem készítette el, és nem nyújtotta be saját javaslatát. Vajon mivel töltik idejüket az alkotmányozás helyett? – tette fel a kérdést.
    
Rétvári Bence kitért arra is, hogy a polgári kormány a családok pártján áll, határozott eszközökkel igyekszik támogatni a gyermekvállalást, s ennek jegyében január 1-jén egy olyan, a családokat támogató adórendszer lépett életbe, amely megoldást jelenthet Magyarország demográfiai problémáira. Az MSZP azonban elutasítja a népességcsökkenés megállítására irányuló törekvéseket is, mivel nem szavazták meg a családi típusú adórendszer bevezetését. A jövőbe mutató eszközök helyett az elmúlt idők eredménytelen eszközeihez ragaszkodtak ezen a téren is - mutatott rá a kormánypárti politikus.
    
Az egészségügy nehéz helyzetéről szólva  kiemelte: úgy tűnik nem csak a történelem ismétli önmagát, hanem az MSZP is, amely ismét egy múltbeli, már megbukott megoldással orvosolná a problémákat, s újból bevezetné a vizitdíjat. A szocialisták újból figyelmen kívül hagynák a magyar emberek érdekeit, és nem érdekli őket, hogy az állampolgárok elsöprő többsége egyszer már népszavazáson elutasította a vizitdíjat.
    
„Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-nek rendszerváltozásra van szüksége. Végre egy dolog, amiben egyetértünk. Szerintünk is. Már éppen ideje” – fogalmazott Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!