A saját értékeinket magunknak kell meghatározni

Az a nagy tanulsága az elmúlt évtizednek, ha nem mi definiáljuk a saját értékeinket és értelmezésünket egy adott helyzetről, hanem az ellenfelek teszik meg, abból mi jól nem jövünk ki – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a Látleletek 2010 kora őszén címmel a fővárosban rendezett konferencián. A tavaszi választási eredményre utalva közölte: a mostani óriási győzelemnek az volt az alapja, hogy végre egyszer mi definiáltuk a politikai mezőt.

Semjén Zsolt szerint nagyon nagy hiba volt 1989-90-ben hagyni, hogy a magát médiaértelmiségnek nevező társulat teljesen önkényesen, a saját érdekeinek megfelelően értelmezte a helyzetet, nemcsak a saját liberális felfogását, hanem a jobboldalét is. Szerinte a médiaértelmiség akarta definiálni és sajnos viszonylag sikeresen, mit lehet azon érteni, hogy konzervatív: azt nem a múltban bevált értékek őrzőjeként, hanem ócska, poros, avítt valamiként állították be. Ezért kulcsfontosságú, hogy legalább a saját értékeinket, (...) felfogásunkat, értékrendünket és a politikai helyzet értelmezését a mi értelmezésünkben tudjuk a társadalom felé bemutatni.
    
A KDNP elnöke szerint ha ezt nem teszik meg, eleve olyan hamis szereposztás alakul ki, amelyből nem lehet jól kijönni. Ennek azért van óriási politikai jelentősége, mert a szocialista párt megroppanása többi között azért következhetett be, mert a jobboldal világossá tudta tenni a közvélemény számára: a legnagyobb blöffjük, hogy az MSZP szocialistának nevezi magát. Az MSZP azért roppant meg, mert a társadalom és a saját szavazói előtt is nyilvánvalóvá vált, hogy a szocialista párt a multinacionális nagytőke strómanja, nem a bérből, fizetésből élők képviselője.
    
Semjén Zsolt fontosnak nevezte, hogy a Látlelet-konferenciákat mindig úgy szervezik meg, a határon túliak képviselői jelen legyenek. Egyetemes magyarságban gondolkodunk, térben és időben egyetemes magyarságban – jelentette ki a KDNP-s politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!