Áder János részvéttáviratot küldött a francia államfőnek

Áder János köztársasági elnök részvéttáviratban fejezte ki együttérzését Francois Hollande francia államfőnek szerdán a Charlie Hebdo hetilap székházában elkövetett terrorista merényletet követően. A magyar államfő levelében a magyar nép és maga nevében is részvétét és együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak, a sérülteknek és hozzátartozóiknak.

„Lélekben ott vagyunk velük, osztozunk Franciaország fájdalmában, és a francia néppel együtt gyászoljuk az alattomos orgyilkosság valamennyi áldozatát” – fogalmaz a levélben Áder János.  

Megerősítette: Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, és következetesen kiáll a gondolatok, a vélemény és a sajtó szabadságának, közös európai alapértékeinek védelme mellett.  

Egyben tudatta azt is: Franciaország továbbra is számíthat Magyarország támogatására az ehhez hasonló cselekedetek elkövetői elleni fellépésben.  

A legutóbbi információk szerint tizenkét ember veszítette életét, amikor Párizsban a Charlie Hebdo című franci szatirikus hetilap székháza elleni szerdai fegyveres terrortámadásban.

Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye

François HOLLANDE úr,
a Francia Köztársaság
elnöke
Párizs

Tisztelt Elnök Úr!

Mély megdöbbenéssel és nagy szomorúsággal értesültem a mai napon a Charlie Hebdo hetilap székházában elkövetett, számos halálos áldozatot követelő terrorista merényletről.  

Engedje meg, hogy a magyar nép és a magam nevében őszinte részvétemet és együttérzésemet fejezzem ki az elhunytak családtagjainak, a sérülteknek és hozzátartozóiknak.    

Lélekben ott vagyunk velük, osztozunk Franciaország fájdalmában, és a francia néppel együtt gyászoljuk az alattomos orgyilkosság valamennyi áldozatát.
Ezekben a nehéz órákban is megerősítem, hogy Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, és következetesen kiáll a gondolatok, a vélemények és a sajtó szabadságának, közös európai alapértékeinknek a védelme mellett.    

Franciaország továbbra is számíthat Magyarország elkötelezett támogatására az ilyen és ehhez hasonló aljas és gyáva cselekedetek elkövetői elleni  fellépésben.

Budapest, 2015. január 7.

Áder János

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!