Átadták a királyréti kirándulóközpontot

Harrach Péter a körzet országgyűllési képviselőjeként Tarnai Richár Pest megyei kormánymegbízottal és Rácz András helyettes államtitkárral részt vett a megújult királyréti erdei iskola és látogatóközpont avatásán. A szlovák féllel közös uniós projekt zárórendezvényén a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, és Ipoly unió koordinátorai bemutatták a program keretében, az Ipoly-völgyében végzett fejlesztéseket.

Harrach Péter köszöntőjében elmondta, az elszegényedett természeti környezetben élő városi gyerekeknek, sokat jelent a természet megismerése, ami formálja a gondolkodásukat, és ez a társadalom egészének hasznos. Ezért köszönet mindazoknak, aki részt vettek a projekt megvalósításában.

A látogatóközpontot Harrach Péter a körzet országgyűllési képviselője, Rácz András a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára és Tarnai Richárd Pest megye kereszténydemokrata kormánymegbízottja adta át.

Tarnai Richárd tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy a kormány tervei szerint országszerte felújításra kerülnek a régről ismert és kedvelt  kiránduló útvonalak és turistaházak, amelyek lehetővé teszik a kisebb pénzű embereknek is a legszebb természeti környezetekben a pihenést, és kikapcsolódást.

A királyréti turistaközpontban állandó kiállítással és tájékoztatókkal várják a kirándulókat, illetve a közel 3 km-es királyréti tanösvény látogatóit, valamint az erdei iskola csoportjait.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!