Az EB-hez fordul a Fidesz-KDNP pártszövetség EP-delegációja

A Fidesz-KDNP pártszövetség európai parlamenti képviselőcsoportja írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz az Altus Zrt.-nek az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési programjaira vonatkozó megbízása kapcsán. A képviselőcsoport választ vár arra az Európai Bizottságtól, ki, miért és mikor döntött arról, hogy az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény által korábban önállóan készített tanulmányok készítését kiszervezzék, kik és milyen eljárásban bízták meg a munkával a Altus vezette konzorciumot.

A magyar néppárti EP-képviselők elfogadhatatlannak tartják, hogy az Európai Bizottság olyan céget bízzon meg ezzel a feladattal, amelyik köztudottan egy párt vezetőjéhez – jelen esetben Gyurcsány Ferenchez – köthető. Szerintük az Európai Bizottság ezzel megsérti a pártpolitikai függetlenség elvét.

A Fidesz-KDNP pártszövetség képviselői minden lehetőséget meg fognak ragadni, hogy a megbízás részleteire fény derüljön, illetve megvédje a magyar érdekeket a fejlesztési programok tervezése és végrehajtása kapcsán - olvasható a közleményben.

A képviselőcsoport egyfelől azt kérdezte az Európai Bizottságtól, hogy ki, miért és mikor döntött arról, hogy az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény által korábban önállóan készített tanulmányok készítését kiszervezzék, valamint hogy pontosan mekkora összegért, kik és milyen eljárásban bízták meg a munkával a Altus vezette konzorciumot.

Arra is választ várnak a magyar néppárti EP-képviselők, hogy a brüsszeli testület milyen megfontolások alapján tartotta alkalmasnak a feladatra a konzorcium egyes cégeit, közöttük a mindössze négy főt foglalkoztató Altus Zrt.-t, mint konzorciumvezetőt.

Végezetül pedig azt kérdezték az Európai Bizottságtól, hogy a döntéshozók ismerték-e az Altus Zrt. pártpolitikai kötődését, valamint – ahogy a közlemény fogalmaz – korábbi kétes ügyleteit.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!