Az egri Markhot Ferenc kórház tönkretételének felelőseit keresi a KDNP

Molnár Miklós főorvos, a Kereszténydemokrata Néppárt egri szervezetének elnöke szerint folytatódik az egészségügy liberális szétverésének folyamata. Meggyőződése szerint az egészségügyből tisztességesen profit nem vehető ki, az csak a betegek, illetve az ott dolgozók kárára tehető meg. Lukács Tamás, a KDNP országgyűlési képviselője arra figyelmeztetette a dolgozókat a párt sajtótájékoztatóján, hogy aki aláír a HospInvestnek, elveszíti közalkalmazotti státuszát, melyet később a bíróság sem állíthat vissza.

Molnár Miklós, a KDNP egri elnöke elmondta: negyvennyolc éve dolgozik az egri kórházban, ahol magas színvonalú tudományos munka zajlott, a gyógyító munka is mindig a betegek érdekeit szolgálta és szolgálja. A főorvos tiltakozott a működtetési és vagyonkezelői jog átadása miatt, szerinte ezzel folytatódik az egészségügy liberális szétverésének folyamata. Meggyőződése, hogy az egészségügyből tisztességesen profit nem vehető ki, az csak a betegek, illetve az ott dolgozók kárára tehető meg. Mint mondta, a magántőke a marketing összes eszközével igyekszik meggyőzni mindenkit arról, hogy az egyedüli járható út a privatizáció, és Egerben a HospInvest.

A főorvos, a KDNP egri elnöke arra is kitért, hogy a kórház működtetése önkormányzati feladat, és ha ezt a megye nem vállalja, át kell adnia más önkormányzatnak. Majd feltette a kérdést, ha egy önkormányzat kezében veszteséges egy egészségügyi intézmény, mitől lesz nyereséges a magántőke kezében?

Orosz Lászlóné, egri önkormányzati képviselő, Fidesz- és KDNP-tag arra hívta fel a figyelmet, hogy folyamatos a létbizonytalanság a kórházi, zömmel női dolgozók körében. Szerinte, ha a megyei önkormányzat nem képes működtetni a kórházát, még nem késő tárgyalnia Egerrel.

Lukács Tamás, a KDNP országgyűlési képviselője a megyei közgyűlés MSZP-és elnökéhez címzett nyílt levelében felvetette az egyik informatikai cég által indított kártérítési per ügyét. Ebben a bíróság másodfokon a magáncégnek 180 millió forint kártérítést ítélt meg.

Ki a felelős az informatikai rendszer kapcsán felbontott szerződés ügyében? Ki fogja megfizetni a száznyolcvanmilliós ártérítését? Ki a felelős azért, hogy nyolc év alatt öt igazgató váltotta egymást? Ki a felelős azért, hogy a biztos jelentésében szereplő további 180 millió forint elvégzett munkát a TB nem fizette ki, hogy a működtetésbe adást nem egyeztették a dolgozókkal – sorolta a kereszténydemokrata politikus a megválaszolásra váró kérdéseket. Majd végezetül arra hívta fel a dolgozók figyelmét, hogy aki aláír a HospInvestnek, elveszíti közalkalmazotti státuszát, s ezt később jogi úton sem szerezheti vissza.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!