Az emlékezés hozzásegít a bűn és a fájdalom feldolgozásához

A rengeteg fájdalom és szenvedés megértése és feldolgozása nem egyszerű feladat ma sem, a megbékélés feltétele a múlt szörnyűségeinek feltárása – áll a KDNP a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából kiadott közleményében. Mint írják: arra emlékezünk, hogy 1939-ben ezen a napon egyezett meg egymással a náci Németország és a kommunista Szovjetunió, és ekkor osztották fel egymás között Közép- és Kelet-Európát.

A kisebbik kormánypárt emléknapi közleménye szerint a közös európai múlttudat és a kollektív emlékezet megerősítése kiemelkedően fontos. Európának meg kell tudnia, hogy milyenek voltak a totalitárius rendszerek, hogy még egyszer ebbe a csapdába ne sétáljon bele.

A magyar soros uniós elnökség alatt a magyar kormány kezdeményezésére létrejött európai emléknap mindezeket a célokat jól szolgálja – zárul a KDNP közleménye.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!