Az IKSZ követeli: mondassa le vagy zárja ki Juhász Oszkárt a Jobbik!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) felszólítja a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, hogy „próbálja megközelíteni" a kormányoldal által magasra tett erkölcsi mércét" és mondassa le vagy zárja ki soraiból Juhász Oszkárt, Gyöngyöspata polgármesterét. A fiatal kereszténydemokraták úgy gondolják, hogy „a nemzet testének ki kell vetnie magából azt a politikai erőt, amely háborúsdiról, azaz a magyar vér kiontásáról szövögeti ábrándjait".

Stágel Bence az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Azbej Tristan alelnök az MTI-hez pénteken eljuttatott állásfoglalásában úgy fogalmaztak: fiatal kereszténydemokrataként úgy gondolják, hogy „a nemzet testének ki kell vetnie magából azt a politikai erőt, amely háborúsdiról, azaz a magyar vér kiontásáról szövögeti ábrándjait".

A kereszténydemokrata politikusok szerint nem ez az első eset, amikor a Jobbikhoz kötődő politikusok tanúbizonyságot tesznek a félreértelmezett nemzetféltésbe oltott torz gyűlöletről. A csütörtöki eset ékes példája annak, hogy milyen jövőképet eredményez az, amikor vélt vagy valós problémafelvetésekre adott válaszok zagyva lázálmokban merülnek ki – írták.

Ezzel szemben a fiatal kereszténydemokraták úgy gondolják, hogy Magyarország gondjait és társadalmi feszültségeit hozzáértéssel, határozott elszántsággal, a gyűlöletkeltés minden formájának elutasításával lehet csak feloldani. A polgárháború szítása helyett pedig munka- és teljesítményközpontú társadalom megvalósítására kell törekedni – fejtették ki, hozzátéve: úgy gondolják, hogy végleg bebizonyosodott a nemzeti és szocialista eszméket valló radikális párt nemzetellenessége.

Az ügy előzménye, hogy csütörtökön az atv.hu – egy birtokába került hangfelvétel alapján – azt írta: Juhász Oszkár jelenlegi jobbikos gyöngyöspatai polgármester, egy magát a Jobbik országos vezetősége által kinevezett kampányfőnökként meghatározó férfi és valamint két, feltehetőleg a Magyar Gárda utódszervezetéhez, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez tartozó polgárőr egy 2011 májusi beszélgetésen „gondolta végig egy előbb-utóbb bekövetkező polgárháború kimenetelét".

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!