Az MSZP számára nem fontosak a fiatal gazdák

Nem fedik a valóságot az MSZP agrárpolitikusának Gőgös Zoltának január 11-én megjelent nyilatkozatában foglaltak, miszerint  a Földet a Gazdáknak program középpontjában nem a családi gazdaságok, hanem az állami földet kisajátító oligarchák állnak. A balliberális ellenzéki politikus meghirdetése óta támadja azt a programot, amelynek következtében soha nem látott mértékben jutottak termőföldhöz a hazai gazdálkodók, köztük a fiatal gazdák is.

A hamis állításokkal szemben a valóság az, hogy a fiatal gazdák széles körben lehetőséget kapnak meglévő gazdaságuk bővítésére vagy éppen elindítására. Ezek a fiatalok nem ajándékot kapnak, hanem munkát, amellyel tisztes megélhetést tudnak biztosítani önmaguk és családjuk számára. Ez a program 250 ezer hektár állami tulajdonú termőföld haszonbérletét teszi lehetővé, amellyel a családi gazdaságok és a magyar gazdák által használt földek nagyságát sikerült megtízszerezni.

A nyertes pályázók több mint 80 százaléka pedig természetes személy, egy-egy pályázó átlagosan 25 hektár szántó művelési jogát és 60 hektár legelő használati jogát szerezte meg. Ez egyértelműen alátámasztja, hogy az Orbán-kormány érdekelt az agrárszektor korfájának megújításában, hogy a fiatalok apáik és nagyapáik nyomdokába lépve folytassák a mezőgazdasági termelői tevékenységet. Ezek a fiatalok nem oligarchák, nem haszonlesők.

Eközben a Gyurcsány-Bajnai korszak idején, amelynek hű kiszolgálója volt Gőgös Zoltán is a Vidékfejlesztési Minisztérium akkori államtitkáraként, az állami földterületek hasznosítása során semmilyen pályáztatás nem történt, baráti alapon kerültek olyan személyek haszonbérletébe az állami tulajdonú termőföldek, akiknek soha semmilyen közük nem volt a mezőgazdasághoz, annál több a posztkommunista politikai- és pénzügyi körökhöz. Az akkori kormány célja nem az állami földvagyon hasznosulása, munkahelyek létrejötte, gazdálkodók megélhetésének biztosítása volt, hanem a szocialista nagytőkések érdekeinek feltétel nélküli kiszolgálása.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tisztában van azzal, hogy az MSZP a múltból semmit nem tanult, agrárpolitikájukat ott kívánják folytatni, ahol 2010-ben befejezték a valóságban nem érdekeltek a családi gazdaságok és a fiatal gazdák helyzetbehozásában, ezért is állítanak valótlanságokat a Földet a Gazdáknak programról., amely a megtévesztő megnyilatkozások ellenére egy sikeres program, amelyet az első perctől kezdve támogatunk, mivel kivitelezése hosszú távon biztosítja a vidék jövőjét, megélhetését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!