Az orvosok helyzetéről egyeztetett Orbán Viktor

A háziorvosi és az alapellátási rendszer megerősítését, valamint az orvoselvándorlás problémájának kezelését szorgalmazták a Magyar Orvosi Kamara vezetői az Orbán Viktor miniszterelnökkel – a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként – folytatott megbeszélésen – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Délután a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőivel is találkozott a miniszterelnök, majd a Nemzeti Pedagóguskar megalakulásáról egyeztetett.

A tárgyaláson részt vett Éger István kamarai elnök és Banai János alelnök, továbbá Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lázár János miniszterelnökségi államtitkár.

A MOK vezetői a konzultációra egy előterjesztéssel érkeztek, amelyben vázolták általában véve az egészségügy, azon belül pedig az orvostársadalom helyzetét, és több indítványt is tettek – tájékoztatott a sajtóiroda vezetője.

Beszámolója szerint a kamara elnöke és alelnöke úgy értékelte, hogy az alapvető kérdésekkel, problémákkal a kormány tisztában van, és szándékában áll változtatásokat tenni ott, ahol szükséges. Ehhez az érdekképviselet szakmai partnerséget ajánlott a kabinetnek.

Tovább kell erősíteni a szakma presztízsét

A Magyar Orvosi Kamara vezetőivel folytatott megebszélés után a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőivel is találkozott Orbán Viktor. A megbeszélésen Hankó Zoltán kamarai elnök és Sohajda Attila alelnök a gyógyszerészszakma presztízsének további erősítését szorgalmazták – tájékoztatta Havasi Bertalan az MTI-t.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy az elmúlt négy évben megállt a gyógyszertárak és a gyógyszerészek ellehetetlenülése, valamint szó volt arról is, hogy felére csökkent a veszteséges patikák száma – közölte a sajtóiroda vezetője.

A résztvevők egyértelművé tették, tovább akarják erősíteni azt a folyamatot, hogy a patikusok többségi tulajdont szereznek a gyógyszertárakban.

Egyetértés volt továbbá abban, hogy a gyógyszerészszakma presztízsének erősödése a betegek érdeke is, mert ezzel fejlődhet az egészségtudatos életmód – mondta Havasi Bertalan.

A pedagóguskar megalakulásáról egyeztetett a kormányfő

A Nemzeti Pedagógus Kar felállításának előkészületeiről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt Kőrösiné Merkl Hilda, a kar megalakulását előkészítő bizottság elnöke a kormányalakítást megelőző konzultációsorozat részeként folytatott megbeszélésükön – közölte Havasi Bertalan.

Kőrösiné Merkl Hilda a találkozón kérte Orbán Viktort, hogy a kabinet tekintse stratégiai partnernek a szervezetet.

A tárgyaláson részt vevő Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kifejtette: azt várja a pedagóguskar megalakulásától, hogy tovább javul az oktatás szervezettsége és színvonala – idézte szavait a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az egyeztetés résztvevői továbbá kifejezték azt a meggyőződésüket, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar létrejöttével a szakma presztízse is nőni fog – tájékoztatott Havasi Bertalan.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!